Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αιφνιδιαστική αλλαγή σχεδίων των ΗΠΑ – Ο Μπλίνκεν δεν μεταβαίνει την Άγκυρα

Ενω όλοι ανέμεναν πως την ερχόμενη Κυριακή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα βρισκόταν στην Άγκυρα αιφνιδίως, την Πέμπτη το απόγευμα έγινε γνωστό πως τελικά ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επισκεφτεί την Ιορδανία και το Ισραήλ, αλλα όχι την Τουρκία.

Την εξέλιξη αυτή μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το οποίο σημειωτέον, χθες Τετάρτη (1/11) είχε δημοσιεύσει την είδηση περί επίσκεψης του Άντονι Μπλίνκεν στην τουρκική πρωτεύουσα. Τελικά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την Άγκυρα θα επισκεφτεί ο σύμβουλος ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Derek Chollet .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τι διαμεσολάβησε μέσα σε αυτές τις 24 ώρες κανείς δεν το γνωρίζει αλλά οπωσδήποτε οι αιφνιδιαστικές αυτές μετατροπές στο πρόγραμμα του Άντονι Μπλίνκεν φανερώνουν μια δυσεξήγητη δυσαρμονία.

«Το επίσημο πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Τουρκία», αναφέρει σημερινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού. Ο Μπλίνκεν πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία μεταξύ 2-10 Νοεμβρίου.
Παρόλα αυτά, την Τουρκία θα επισκεφτεί άλλος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Derek Chollet θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, την Ιορδανία και την Τουρκία για να «επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να σταθούν αλληλέγγυες με το Ισραήλ και να υποστηρίξουν το δικαίωμά του να αμυνθεί, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «θα συνεργαστεί με εταίρους και συμμάχους για να συνεχίσουμε το έργο μας για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της σύγκρουσης σε άλλα μέρη της περιοχής, θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών, και θα συζητήσει τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους Αμερικανούς πολίτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των αμάχων και τη διευρυμένη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», αναφέρεται.



Source link