Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ήττα παρά την υπερπροσπάθεια… – www.ertsports.gr


 

Η Εθνική Ομάδα βόλεϊ τα έδωσε… όλα κόντρα στην ανώτερη Τουρκία, αλλά έχασε με 3-1 σετ στην αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου του EuroVolley που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ.

Ο αγώνας

Οι Τούρκοι έκαναν καλύτερο ξεκίνημα στο τάραφλεξ και έφτασαν πολύ γρήγορα στο +3, το οποίο διατήρησαν για αρκετή ώρα (11-8). Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στη συνέχεια έδωσε σημαντικές λύσεις, οδηγώντας στην ισοφάριση (12-12). Οι δύο ομάδες συνέχισαν… μαζί στους επόμενους πόντους, έως το σημείο που ανέλαβε δράση ο Γιώργος Πετρέας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας την οδήγησε στο +3 (19-16), κυριαρχώντας πάνω από το φιλέ. Οι συμπαίκτες του διαχειρίστηκαν πλήρως την καινούργια -και ευνοϊκή- κατάσταση. Ο Αλέξανδρος Ράπτης πήρε επιθέσεις πάνω του και εν τέλει έκλεισε το σετ με το 25-22.

Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι επιχείρησαν να αντιδράσουν, κάτι που έδειξαν εξαρχής στο δεύτερο σετ, φτάνοντας στο 5-2. Η Ελλάδα ωστόσο απάντησε σχετικά άμεσα και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα σερί 4-1, σε 6-6. Στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει και στο +3 (10-7), με τον Μίταρ Τζούριτς να δείχνει ψήγματα της ποιότητάς του. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξέφυγε και στο +4 (14-10), χάρη στις επιθέσεις των Ράπτη και Μούχλια. Οι τυπικά γηπεδούχοι όμως, ισοφάρισαν σε 17-17, προσπαθώντας να επανέλθουν. Την κρίσιμη στιγμή, οι αθλητές του Μπονιφάντε… λύγισαν στις λεπτομέρειες και έχασαν το σετ με 26-24.

Στους πρώτους πόντους του τρίτου σετ υπήρξε μία σχετική ισορροπία, με καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μούχλιας έβαλε τη “γαλανόλευκη” στο +2 (7-5) αλλά ένα σερί 6-0 των αντιπάλων, οδήγησε στο 11-7. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Τούρκοι… απομακρύνθηκαν, ανοίγοντας σημαντικά τη διαφορά (16-10). Αυτό οδήγησε σε αρκετές αλλαγές τον ομοσπονδιακό προπονητή, με τους παίκτες που πήραν την ευκαιρία να την… αρπάζουν από τα μαλλιά. Για την ακρίβεια, από το 20-12 έφτασαν έως και το 22-18, όμως εν τέλει έχασαν το σετ με 25-19.

Η εικόνα στο τέταρτο σετ ήταν αρκετά διαφορετική, με τους παίκτες του Τζουλιάνι να έχουν ναι μεν ένα σταθερό προβάδισμα, αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Το σέρβις του Ράπτη δεν έδωσε τις απαιτούμενες λύσεις, για αυτό και η Ελλάδα βρισκόταν πίσω, αλλά με διαφορές το πολύ ενός ή δύο πόντων (7-5, 11-10, 19-17). Οι διεθνείς μας έκαναν υπερπροσπάθεια στους τελευταίους πόντους και με έναν άσο του Πετρέα ισοφάρισαν σε 21-21. Μία λεπτομέρεια με επαφή του Τζούριτς στο φιλέ τους στέρησε την ολική ανατροπή, με τους Τούρκους να εκμεταλλεύονται πλήρως αυτό το γεγονός. Κάπως έτσι, πήραν τη νίκη με το 25-23 του τέταρτου σετ.

Τα σετ: 22-25, 26-24, 25-19, 25-23



Source link