Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένα παιδί μετράει τα άστρα και ονειρεύεται με τον Ολυμπιακό


Ο Χρήστος Μουζακίτης, που έχει ξεχωρίσει με τον Ολυμπιακό στο Youth League, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ των ερυθρόλευκων Ακαδημιών. Το SPORT24 παρουσιάζει τον 16χρονο μέσο που έχει ως όνειρο την καθιέρωση στην ομάδα του Πειραιά.

Η ανάπτυξη των Ακαδημιών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ πάνω στα οποία έχουν ρίξει μεγάλο βάρος οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τα (πολλά) τελευταία χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι λειτουργούν στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, αναδεικνύοντας νέους πρωταγωνιστές από τα “σπλάχνα” τους.

Η αρχή έγινε ουσιαστικά με τη φουρνιά των Παναγιώτη Ρέτσου, Δημήτρη Νικολάου, Γιώργου Μανθάτη και Θανάση Ανδρούτσου, οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά οι δύο πρώτοι έκαναν και μεταγραφές εκατομμυρίων στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επενδύουν διαρκώς στα τμήματα υποδομής, με στόχο την εξέλιξη και ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ένας σύγχρονος box to box μέσος

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αποτελούν ένα απ’ τα σημαντικότερα πρότζεκτ των Ακαδημιών είναι κι ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 16χρονος μέσος, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ευρεία νίκη και πρόκριση επί της Γκαμπάλα για το Youth League, θεωρείται ένα απ’ τα σπουδαιότερα ταλέντα στη χώρα. Γι’ αυτό το λόγο και αποτελεί μέλος του Ολυμπιακού Β’, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Μουζακίτης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Αγωνίστηκε αρχικά στο Ηράκλειο Αττικής προτού ενταχθεί σε ηλικία 7-8 ετών στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, όπου κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει για το ταλέντο του.

Ο Μουζακίτης είναι ένας box to box κεντρικός χαφ, με καλή τεχνική κατάρτιση, εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μάλιστα, ήταν πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν με την Κ19 του Ολυμπιακού, με οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 22 αγώνες.

Στόχος η καθιέρωση στον Ολυμπιακό

Οι διοικούντες των Ακαδημιών του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του. Αυτός ήταν κι ο λόγος που τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Μέχρι στιγμής, τη φετινή σεζόν, έχει πέντε γκολ και μία ασίστ σε εννιά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Όπως είναι λογικό, οι πολύ καλές εμφανίσεις και γενικότερα η θετική εικόνα του, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και ομάδων του εξωτερικού. Ωστόσο, ο ίδιος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό και έχει ως στόχο την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα σε βάθος χρόνου.

Άλλωστε, διανύει μόλις το 16ο έτος της ηλικίας του και δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις, καθώς το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίπεδο ανδρών. Κι αν συνεχίσει με την ίδια θέληση, δουλεύοντας σκληρά, τότε το πιθανότερο είναι πως θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους του.



Source link