Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένας ακόμα Τρελαντώνης – Zougla

Ξεχάστηκες, Αντώνη. Θαλασσοπνίγηκες σε καιρό ειρήνης (;) και τώρα πια ξεχάστηκες. Όρθωσες ανάστημα και είπες «εγώ θα ταξιδέψω». Μα οι κακούργοι αυτού του κόσμου άπλωσαν τα χέρια τους επάνω σου και σε έπνιξαν. Αντώνη, τελειώσανε για σένα τα όμορφα δειλινά, τα καλοκαίρια, το Κρητικό πέλαγος, και ο γαλάζιος Ουρανός. Πέταξες σε άλλες γειτονιές γιατί πλήρωσες με τη ζωή σου το τίμημα να διεκδικείς. Καημένε Αντώνη, μη μιλάς. Πάλεψες με τα θεριά τα κύματα κι είπαν πως γλίστρησες. Τ’ ακούς, Αντώνη; Γλίστρησες, είπαν. Πόσο να κράτησε ο φόβος σου, πόσο να βάσταξες να παλεύεις να ανασάνεις; Τι να σκεφτόσουν;

Τη μοίρα σου την αποφάσισαν άλλοι. Κι αν δεν άξιζε να πνιγείς, είπαν, άξιζε να ταπεινωθείς με κλωτσιές κι όλων των λογιών τη βία. Το είπε εκείνη η δημοσιογράφος που σε δίκασε με τόση άνεση και παρρησία στα τηλεοπτικά κανάλια. Μα δεν υπάρχουν συνέπειες για δηλώσεις/ρητορικές μίσους που προάγουν τη βία σε δημόσιο λόγο. Δεν υπάρχει καν αυτή η αξιοπρέπεια του ανθρώπου – ούτε καν του νεκρού ανθρώπου. Αντώνη, η δημοσιογράφος παρέμεινε στη θέση της κι εγώ θα την ακούω μέχρι να συνηθίσω την αξιολύπητη παρουσία της και να πιστέψω πως πράγματι άξιζες να ξυλοκοπηθείς. Ίσως κάποτε πιστέψω ότι πνίγηκες ακόμη. Μόνο αν γίνω σαν κι αυτήν θα επιβιώσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έπρεπε να αντισταθείς, Αντώνη. Το είπε και ο (τέως) Υπουργός Ναυτιλίας, δεν θρηνεί μόνο η οικογένεια του δολοφονημένου, θρηνούν και των δολοφόνων οι οικογένειες. Δικαιοσύνη δε θα βρεις σε μια κυβέρνηση που πνίγει, μα έμαθε ποτέ της να μην πνίγεται. Πάντα θα βρίσκει τα αντανακλαστικά να βγάζει το κεφάλι έξω από το νερό.

Και σένα, Αντώνη, ποιος θα σε κλάψει; Μερικοί λυπήθηκαν, ήταν για λίγο όμως. Κάποιοι αντέδρασαν κιόλας, σε  υπερασπίστηκαν, και τίμησαν και τη μνήμη σου ακόμα. Μα γρήγορα θα σε ξεχάσουν, κι όταν η σκόνη πια καταλαγιάσει, δε θα θυμούνται ούτε το όνομά σου, Αντώνη. Ούτε καν όνομα θα έχεις πια, ένας ακόμα Τρελαντώνης. Κι αν κάποτε ζούσες με την ελπίδα του κάτι, ό,τι κι αν ήταν αυτό, τώρα στ’ αλήθεια είσαι ένα τίποτα γι’ αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link