Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Άρπαζε τσάντες γυναικών από ανοικτό παράθυρο αυτοκινήτου

Την συνήθεια πολλών γυναικών να αφήνουν τις τσάντες τους στο διπλανό κάθισμα του συνοδηγού στο αυτοκίνητο, εκμεταλλευόταν ένας 42χρονος ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα, δεν δίσταζε να είναι και ιδιαίτερα βίαιος όταν εντόπιζε την λεία του. Σε μια περίπτωση, αρχές Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, το θύμα αντιλήφθηκε την κλοπή της τσάντας της από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Τότε ο 42χρονος την πάτησε στο δεξιό αστράγαλο με τη ρόδα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε. Σε άλλη περίπτωση, λίγες μέρες αργότερα, στο Κερατσίνι, μια γυναίκα αποπειράθηκε να τον εμποδίσει με τον 42χρονο να ανοίγει το γκάζι του σκούτερ που χρησιμοποιούσε, να την παρασύρει και να την τραυματίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλησίαζε με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά του συνοδηγού και όταν οι γυναίκες ακινητοποιούσαν προσωρινά το όχημα τους, κυρίως στο κόκκινο φανάρι, εκμεταλλευόμενος το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού, αφαιρούσε αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους. Στη συνέχεια γινόταν καπνός με τις «επιχειρησιακές» μηχανές που χρησιμοποιούσε είτε να μην είχαν πινακίδες κυκλοφορίας είτε να έχουν κλαπεί. Επίσης, φορούσε κράνος ή καπέλο με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του καθώς λόγω του ποινικού παρελθόντος του ενδεχομένως τα θύματα να τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες υπόπτων.

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι αναζητούσαν την κλεμμένη μηχανή στην οποία επέβαινε όταν εντοπίστηκε. Μόλις τους είδε ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και ξεκίνησε καταδίωξη. «Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τη μηχανή σε πυλωτή πολυκατοικίας και εισήλθε σε αυτή προκειμένου να χάσουν τα ίχνη του, πλην όμως ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο από ανωτέρω αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά κατά τη δέσμευση του».

τσάντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 42χρονου σε -24- κλοπές τσαντών με την παραπάνω μεθοδολογία, -2- ληστείες και -5- κλοπές αυτοκινήτων, πράξεις που τελέστηκαν από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Σε μία μέρα διέπραττε διαδοχικές κλοπές ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε πέντε κλοπές την ίδια μέρα σε διάστημα πέντε ωρών σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Source link