Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τρίκαλα: Αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola Ελλάδας και τον διεθνή οργανισμό GWP – Me

Με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, το έργο ενισχύει την κλιματική ανθεκτικότητα της πόλης και συμπληρώνει την ουσιαστική στήριξη της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πλημμυρών. Η Coca-Cola στην Ελλάδα παραμένει ενεργά στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ευρύτερης περιοχής απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, ανακοινώθηκε ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, και το οποίο συμπληρώνει τα έργα που ήδη υλοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ).

Τρίκαλα: Αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola  Ελλάδας και τον διεθνή οργανισμό GWP – MeΤρίκαλα: Αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola  Ελλάδας και τον διεθνή οργανισμό GWP – Me

Το τεχνικό αντιπλημμυρικό έργο και η σημαντική του επίδραση συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Νίκου Σακκά, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κας Χρύσας Ντιντή, του κ. Χρήστου Μπλουγούρα, Προέδρου της ΔΕΥΑT, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Γιώργου Παναγιώτου, της αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σοφίας Αλεστά, του κ. Νίκου Σκόνδρα, Τεχνικού Υπεύθυνου Έργου του GWP-Med, του κ. Σταύρου Μουρελάτου, Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Hellas και της κ. Μαρίας Αναργύρου Νίκολιτς, Γενικής Διευθύντριας της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Πρόκειται για το πρώτο έργο σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα που ανακοινώνεται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Παράλληλα, αποτελεί μια πρωτοβουλία, που με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation, ενισχύει τη δέσμευση της Coca-Cola στην Ελλάδα για στήριξη των τοπικών κοινωνιών και ουσιαστική συμβολή στην αποκατάσταση των κοινοτήτων μετά από φυσικές καταστροφές.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας προς την τάφρο της Μπαλκούρας των Τρικάλων, μιας από τις περιοχές της πόλης που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Στόχος είναι το έργο αυτό, να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή. O διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του αντιπλημμυρικού έργου αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Απρίλιο 2024. Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως από την πρώτη στιγμή η Coca-Cola στην Ελλάδα στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες άμεσης ανακούφισης και στήριξης των πολιτών δωρίζοντας 2 εκατ. φιάλες νερό AΥΡΑ, διοργανώνοντας συναυλία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και ειδών ρουχισμού, αφιερωμένη στους μαθητές της Θεσσαλίας, και υλοποιώντας εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Coca-Cola για την υποστήριξη τοπικών αναγκών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.



Source link