Πρεμιέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 σήμερα με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” πατήστε εδώ
Για να δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος “ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” πατήστε εδώ
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος «τα θέματα των Νέων Ελληνικών του ΕΠΑ.Λ. δεν περιλαμβάνουν ιδιαίτερες δυσκολίες και εκπλήξεις. Τα δύο κείμενα που δόθηκαν και οι εκφωνήσεις των ασκήσεων χαρακτηρίζονται από σαφήνεια».
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναλύσουν ένα διασκευασμένο κείμενο από το διαδίκτυο και ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» (1956).
Αντικείμενο και των δύο κειμένων ήταν η σημασία και η χρησιμότητα που έχουν στη ζωή μας τα βιβλία.
Αναλυτικά, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, 200-250 λέξεων, με αφορμή το αρχικό κείμενο από το διαδίκτυο, που θα μπορούσαν να εκφωνήσουν στο σχολείο τους στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάσουν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.
Επιπλέον, με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους για το ποια είναι η στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο.
More Stories
Νεκρός μοτοσικλετιστής στη Νέα Πέραμο – Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα στην προσπάθεια του να διαφύγει από τον έλεγχο της ΕΛΑΣ
Όταν η εκπαίδευση συναντά τον πρωταθλητισμό: Ο συνδυασμός του σχολείου με την απαιτητική καθημερινότητα των προπονήσεων
Επικίνδυνη η οδήγηση των Ελλήνων οδηγών – Συνηθισμένο φαινόμενο οι καθημερινές παραβάσεις του ΚΟΚ