Για ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
Η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Όπως είπε το ν/σ αποτελεί όχι μόνο για μια σημαντική μεταρρύθμιση αλλά για μια ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα.
Στόχος είναι οι δικαστικές αποφάσεις να εκδίδονται πιο γρήγορα κατά 30% είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.
Κείμενο σε εξέλιξη…
More Stories
Αιγάλεω: Μηχανάκι εμβόλισε αστυνομικούς – Τραυμάτισε έναν
Α. Σκέρτσος: Υλοποιούμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με στόχο το 2027 το δημόσιο να είναι απολύτως ψηφιακό και φιλικό στον πολίτη
Αιγάλεω: Μοτοσικλετιστές δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο και εμβόλισαν μηχανή της ΔΙΑΣ