Έφτασε χθες Mεγάλη Πέμπτη στην Αμερικάνικη Βάση της Σούδας στα Χανιά, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκολ». Το πυρηνοκίνητο γαλλικό πλοίο, θα παραμείνει στη βάση για πέντε ημέρες, μέχρι και τις 7 Μαΐου.
Το αεροπλανοφόρο έχει τεθεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ προκειμένου να συμμετέχει στην επιχείρηση Aquila στη Μεσόγειο, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 15 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έχει μήκος 260 μέτρα, πλάτος 64 μ. και ύψος 75 μ., ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 2.000 άτομα, ανάμεσά τους και 200 γυναίκες. Η αποθήκη του, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40 μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου. Το αεροπλανοφόρο διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων και ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς, ενώ στη γέφυρα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας.
Το Ντε Γκωλ θα παραμείνει στη Σούδα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
More Stories
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drone στην Ουκρανία
Άκης Τσελέντης: «Βλέπετε εσείς καμία ύφεση;»
Σύμη: Συνεχίζεται το θρίλερ με την 13χρονη που σχεδίαζε να σκοτώσει τη μητέρα της