Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Όταν ο Πούτιν συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τον Βορειοκορεάτη ηγέτη υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον χώρο του κοσμοδρομίου Βοστότσνι, μίας από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων της χώρας του.

«Χαίρομαι που σας βλέπω», είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο». Μέσω μεταφραστή, ο βορειοκορεάτης ηγέτης τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή του.

«Θα συζητήσουμε για όλα»

Ο κ. Πούτιν είπε ερωτηθείς αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει δορυφόρους πως «γι’ αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι», προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε για όλα».

Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούσαν τις τελευταίες μέρες πως το ταξίδι του κ. Κιμ στη ρωσική Άπω Ανατολή θα είχε στο επίκεντρο τη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Κιμ στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Ο κ. Πούτιν φέρεται να θέλει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Κιμ, από την πλευρά του, φέρεται να θέλει ρωσική τεχνολογία ιδίως όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πώς αντέδρασαν οι ΗΠΑ

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατάντησε να ζητιανεύει τη βοήθεια του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Το να πρέπει να διασχίσει όλη τη χώρα του για να συναντήσει έναν παρία της διεθνούς σκηνής, ώστε να του ζητήσει βοήθεια για έναν πόλεμο τον οποίο ήλπιζε ότι θα κέρδιζε μέσα σε έναν μήνα, θα έλεγα ότι αυτό ισοδυναμεί με επαιτεία», είπε ειδικότερα ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

«Φυσικά, έχουμε επιβάλει επιθετικά τις κυρώσεις μας κατά οντοτήτων που χρηματοδοτούν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας . . . και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε νέες κυρώσεις κατάλληλα», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Reuters.

Η Αντριάν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου (NSC), από την πλευρά της, είπε: «Προτρέπουμε τη ΛΔΚ να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να μην παρέχει ή να πουλήσει όπλα στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Η κα Γουάτσον χρησιμοποίησε στις δηλώσεις της την επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας που είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ).

Βλαντίμιρ Πούτιν – πρόεδρος της Ρωσίας

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της πώλησης όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.

«Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ. «Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο διαβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ενημερώσει τη Νότια Κορέα σχετικά με την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση που της ζητηθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Έχουμε πρεσβεία της Νότιας Κορέας στη Μόσχα· αν το επιθυμούν, μπορούμε να τους δώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες», είπε ο κ. Ρουντένκο.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει και θα συνεχίσει να έχει επαφές με τη Σεούλ, εμπορικό εταίρο της, και ότι τα δύο κράτη «έχουν κοινά συμφέροντα», πιο συγκεκριμένα «τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορειοανατολική Ασία και στην κορεατική χερσόνησο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link