Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Όλα όσα πρέπει να μάθεις για τη νέα τάση στην περιποίηση των μαλλιών


Οι τάσεις όσο αφορά στα μαλλιά, μέχρι τώρα, είχαν να κάνουν με το χρώμα, το κούρεμα και το hairstyle. Μέχρι τώρα μιας και οι experts, τα τελευταία χρόνια προτείνουν νέους τρόπους περιποίησης που γίνονται viral κυρίως μέσα από το TikTok. Τελευταία στη σειρά είναι το hair cycling που έχει συζητηθεί πολύ και τείνει να αλλάξει τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών με σκοπό να γίνουν ακόμη πιο υγιή και λαμπερά. 

Τι είναι το hair cycling 

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια νέα ρουτίνα περιποίησης κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή των προϊόντων που χρησιμοποιείς ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της τρίχας. Εκείνο που προτείνουν δηλαδή οι ειδικοί είναι να ενσωματώνεις διαφορετικές φόρμουλες στη ρουτίνα σου, κάθε μία από τις οποίες καλύπτει την εκάστοτε ανάγκη ή αλλαγή. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου επιλέγεις ανά εβδομάδα ;ή μήνα, διαφορετικό σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα και προϊόν styling αφού έχεις προηγουμένως “ερμηνεύσει” τα μηνύματα που στέλνουν τα μαλλιά σου. 

Το hair cycling είναι ξεχωριστό και μοναδικό για κάθε γυναίκα αφού η τρίχα αντιδρά διαφορετικά, για παράδειγμα, στους περιβαλλοντικούς παράγοντες ενώ μην ξεχνάς ότι οι ορμονικές αλλαγές ή διαταραχές την επηρεάζουν επίσης.    

Ανάμεσα στις ημέρες που ακολουθείς τη συγκεκριμένη ρουτίνα θα πρέπει να κάνεις μία παύση. Αν δηλαδή αποφασίσεις να ακολουθήσεις την εβδομαδιαία, για 2 ημέρες δεν λούσεις τα μαλλιά σου. Τους επιτρέπεις να “αναπνεύσουν”. Αν πάλι είναι μηνιαία, η παύση διαρκεί 4-5 ημέρες. 

 

Ποια είναι τα οφέλη του hair cycling 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι ελαχιστοποιεί τυχόν ερεθισμούς που προκαλούν στο τριχωτό της κεφαλής τα προϊόντα,  όπως επίσης και τον πιθανό κίνδυνο φλεγμονής από ενεργά συστατικά που περιέχουν όπως για παράδειγμα τα θειικά και οι σιλικόνες τα οποία έχουν την τάση να συσσωρεύονται στους θύλακες της τρίχας προκαλώντας ευαισθησία.

Πώς θα υιοθετήσεις την τάση 

  • Αρχικά θα πρέπει να είσαι σίγουρη για τον τύπο των μαλλιών σου. Μεγάλο ρόλο παίζει και η εποχή και το κλίμα. Υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες ή το κρύο επηρεάζουν την τρίχα κι εσύ πρέπει να την φροντίσεις ανάλογα.
  • Δημιουργείς το δικό σου, ξεχωριστό πρόγραμμα. Εκείνο που λειτουργεί και μπορείς να ακολουθήσεις πιστά.
  • Αποφασίζεις εξ αρχής ποιες ημέρες θα λούζεις τα μαλλιά σου και πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να δεις αποτελέσματα.
  • Μην το παρακάνεις με το λούσιμο γιατί ακόμη κι αν η περίοδος αποχής από αυτό είναι μεγαλύτερη δεν θα πετύχεις το σκοπό σου.
  • Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου όσο αφορά στα σωστά, για εσένα προϊόντα περιποίησης. 

 

 

Photos: iStock



Source link