Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνει ο Ιτούδης στον πάγκο της Εθνικής ομάδας


Η νέα αποτυχία της Εθνικής Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση αναμένεται να φέρει αλλαγές στον πάγκο. Η ερμηνεία των λεγομένων του Βαγγέλη Λιόλιου και το θέμα του προπονητή, με τον Δημήτρη Ιτούδη να μην έχει πολλές πιθανότητες παραμονής στην τεχνική ηγεσία εν όψει του Προολυμπιακού.

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε το MundoBasket 2023 με τη χειρότερη θέση που είχε ποτέ στη διοργάνωση. Τη 15η. Μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα με το Μαυροβούνιο, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη μεικτή ζώνη, εξηγώντας πως έχει συμβόλαιο γι ακόμη ένα χρόνο, ήτοι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέστησε ξεκάθαρο πως θέλει να βρίσκεται στον ελληνικό πάγκο το επόμενο καλοκαίρι (“Έχουμε μία συμφωνία που τελειώνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό γνωρίζουμε. Βλέπετε να μην θέλω να είμαι στην Εθνική; Δεν κάθομαι τον χειμώνα, όπως και τώρα ήρθα με 38 πυρετό” ανέφερε χαρακτηριστικά), αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως κι η Ομοσπονδία έχει την ίδια διάθεση/πρόθεση.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος πήρε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη νέα αποτυχία της Εθνικής Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως “για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχω εγώ και η ΕΟΚ. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι πήγε λάθος και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Η ευθύνη είναι δική μου και της Ομοσπονδίας“.

Μία τοποθέτηση που επί της ουσίας, διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, δείχνει πως θα υπάρξει αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ανδρών. Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη αποτέλεσε προσωπική επιλογή και πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να φέρει τον πολύπειρο τεχνικό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στην πράξη όμως, το… γλυκό δεν έδεσε.

Εκπεφρασμένη επιθυμία/απόφαση για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ανδρών δεν έχει υπάρξει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Η ερμηνεία των λεγομένων του Βαγγέλη Λιόλιου δείχνει όμως μια τάση, μια κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Κι αυτή δεν περιλαμβάνει, κατά τα φαινόμενα, τον Δημήτρη Ιτούδη στο κάδρο για το καλοκαίρι του 2024.

Αν, τώρα, μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε/συζητήσουμε πώς μπορεί να πορευτεί η Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό, τότε το όνομα του Βασίλη Σπανούλη είναι αυτό που “παίζει” πιο δυνατά από οποιοδήποτε άλλο. Η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και η δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης συσπείρωσης που (θα) παρέχει ο “Kill Bill” είναι στοιχεία που μπαίνουν στη ζυγαριά πριν από την τελική επιλογή.

Άμα τη επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, όλα αυτά τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος και από εκεί θα προκύψουν οι εξελίξεις για τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών.



Source link