Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χωρίς τους βασικούς της στόπερ η Ισλανδία


Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Ισλανδίας με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Euro.

Με πέντε παιχνίδια από τον 4ο και τον 10ο όμιλο συνεχίζονται απόψε τα προκριματικά του Euro 2024. Στο Ρέικιαβικ η Ισλανδία υποδέχεται τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), σε μία αναμέτρηση όπου η παρέα των Έντιν Τζέκο και Μιραλέμ Πιάνιτς παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Βοσνία μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Ιουνίου, με τις ήττες από την Πορτογαλία (3-0) εκτός έδρας και το Λουξεμβούργο εντός έδρας (2-0) προχώρησε σε αλλαγή ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Μέχο Κόντρο, που μέχρι πρότινος δούλευε στην Ελβετία και στον πάγκο της Λωζάννης Ουσί.

Στο ντεμπούτο του Κόντρο η Βοσνία έκανε το αυτονόητο, κερδίζοντας με 2-1 το Λιχτενστάιν, ωστόσο δεν έπεισε με την εμφάνισή της. Έγινε μάλιστα η πρώτη ομάδα στον όμιλο που δέχεται γκολ από το Λιχτενστάιν.

Στον αντίποδα, τα μεγαλεία που έζησε η Ισλανδία με τη συμμετοχή της στις τελικές φάσεις του Euro 2016 και του Μουντιάλ 2018 ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η Ισλανδία απέτυχε να προκριθεί στις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις και στην τρέχουσα προκριματική φάση έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές.

Το σύνολο του Αγκε Χαρέιντε βρίσκεται πλέον στο -7 από τη δεύτερη Σλοβακία και η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Την Παρασκευή, οι Ισλανδοί έχασαν με 3-1 στο Λουξεμβούργο και συμπλήρωσαν 11 επίσημα ματς με μόλις μία νίκη (1-5-5) και αυτή επί του Λιχτενστάιν.

Συν τοις άλλοις, είναι τιμωρημένος ο Χόρντουρ Μάγκουσον (Παναθηναϊκός), καθώς αποβλήθηκε στο παιχνίδι με το Λουξεμβούργο και ο τραυματίας ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ, Ινγκι Ινγκασον (Μίντιλαντ). Αυτό σημαίνει ότι η Ισλανδία θα παίξει απόψε χωρίς το βασικό της κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Βοσνία έχει κρατήσει το μηδέν μόλις μία φορά στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της εκτός έδρας, έχει λογική η επιλογή του Goal/Goal σε τιμές διπλασιασμού.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η Βοσνία, αν δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά, θα έχει σίγουρα και δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ του Nations League, αφού είχε κερδίσει τον όμιλό της. Δεύτερη ευκαιρία ίσως έχει και η Ισλανδία, που είχε τερματίσει δεύτερη στο δικό της γκρουπ, πίσω από το Ισραήλ. Συνεπώς και οι δύο ομάδες αναμένεται απόψε να παίξουν ελεύθερα, με στόχο κυρίως ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ισλανδία – Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Goal/Goal (απόδοση 2.00), 21:45



Source link