Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χρ. Τριαντόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση 70.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

katastr

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με νέα απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης προς διάφορους ΟΤΑ της χώρας, ύψους 2,67 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδότηση 70.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Χάρη στη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται η ροή έκτακτης χρηματοδότησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε η απόφαση χρηματοδότησης διάφορων Δήμων της χώρας με 2,67 εκατ. ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται χρηματοδότηση 70.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την προηγούμενη περίοδο σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και, κυρίως, του Περιβλέπτου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της τρέχουσας Κυβέρνησης, η συνολική έκτακτη χρηματοδότηση προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών ανέρχεται σε περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη προς την τοπική αυτοδιοίκηση, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών συνεχίζεται, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

www.ertnews.gr



Source link