Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χρ. Καπετάνος: Η Λάρισα κέρδισε το στοίχημα με την ιστορία, παραδίδοντας το Αρχαίο Θέατρο στους πολίτες της

«Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη της Λάρισας όπου σήμερα παραδίδεται το Αρχαίο Θέατρο μετά από 2.200 χρόνια στην Ελληνική κοινωνία και είναι σημαντικό να ακούγονται ξανά φωνές και να κάθονται στα μαρμάρινα εδώλια Λαρισαίοι πολίτες». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος το βράδυ του Σαββάτου, στην απόδοση ουσιαστικά του Α Αρχαίου θεάτρου από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σε μία όμορφη τελετή υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λάρισας και την Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση αφορούσε την πορεία ολοκλήρωσης του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας –Φάση 5η», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλία 2014-2020.
Μετά την εκδήλωση η Υπουργός Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος περιηγήθηκαν στους χώρους του Θεάτρου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος Λαρισαίων συμπολιτών μας.

Χρ. Καπετάνος: Η Λάρισα κέρδισε το στοίχημα με την ιστορία, παραδίδοντας το Αρχαίο Θέατρο στους πολίτες της

Σε δηλώσεις του ο κ. Καπετάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού και καλή μου φίλη Λίνα Μενδώνη για όσα προσέφερε για την αναγέννηση του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου. Επίσης τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις άοκνες προσπάθειες του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τον κ. Τζαφάλια και την κα Σδρόλια για την ουσιαστική προσφορά τους. Το αρχαίο μας Θέατρο θα είναι πλήρως έτοιμο στις αρχές του 2024 και αναμένουμε να ζήσουμε όμορφες στιγμές πολιτισμού και ιστορίας μέσα σ αυτό το Μνημείο που η πρόγονοι μας δημιούργησαν και μέχρι σήμερα παραμένει ζωντανό στους αιώνες. Η Λάρισα σήμερα, κέρδισε το στοίχημα με την Ιστορία, παραδίδοντας το Αρχαίο Θέατρο στους πολίτες της».





Source link