Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ

Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα, έναμιση μήνα μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και την ανάληψης των καθηκόντων του, αποδεικνύει εμπράκτως τη διάθεση του να ασχοληθεί αμέσως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και ο Θεσσαλικός κάμπος ειδικότερα” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, που συνόδευσε τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοδεία του.

Ο ΕΛΓΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η Κλιματική κρίση και οι νέοι αγρότες αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες της συζήτησης που έγινε ανάμεσα στον υπουργό και εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ

Προηγήθηκε επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη σε χωράφι τομάτας, νέου αγρότη στο Ελευθέριο του δήμου Κιλελέρ, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκαν μαζί με τον υφυπουργό κ. Σταμενίτη την Διεπαγγελματική Βάμβακος στην Λάρισα, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπιλίνη και τέλος τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου Αλκαζάρ που ο κ. Αυγενάκης χρηματοδότησε ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, που τον συνόδευσε σε ολόκληρη την διήμερη περιοδεία του, έθεσε τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας. Πρώτο θέμα το κόστος άρδευσης που μόνον τα φράγματα μπορούν να το μειώσουν σε Σκοπιά, Δίλοφο, Ναρθάκιο, Αμπελάκια, αλλά και σε Αγιονέρι, Δελέρια και στα χωριά του δήμου Κιλελέρ που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας , όπου πρέπει να ξεκινήσουν προσπάθειες ένταξης τους στο ΥΔΩΡ 2.0, Δεύτερο θέμα η προσθήκη της Στάγδην Άρδευσης στα σχέδια βελτίωσης που πρέπει να εξευρεθούν πόροι για να επ αυξηθούν για το δυνατόν περισσότερους αγρότες. Σημαντικότατο θέμα, η καταβολή ενισχύσεων στους αμυγδαλοπαραγωγούς. που επλήγησαν σφόδρα σε όλο το νομό, όπου πρέπει για λόγους και ουσίας, αλλά και δικαιοσύνης να πληρωθούν σύντομα. Τέταρτο θέμα, η δάσωση γαιών αλλά, και η μακροχρόνια παύση καλλιέργειας γαιών είναι προγράμματα στα οποία πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες μη πληρωμής εκατοντάδων αγροτών στον νομό Λάρισας, όπως στην Πρινιά, στην Σκοπιά κλπ. Επίσης, η επιβολή από την Αίγυπτο δασμών 10% σε ευρωπαϊκά εισαγόμενα προϊόντα που δημιουργεί προβλήματα, τόσο στα μήλα Αγιάς, όσο και σε άλλα ελληνικά προϊόντα.
Επιπλέον ο κ. Καπετάνος έθεσε το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών, των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, του κόστους των ζωοτροφών.

Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ

Μετά τις συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γιώργος Στρατάκος και Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ο κ. Καπετάνος δήλωσε: «Όλα δεν λύνονται, όλα όμως απαντώνται, τεκμηριωμένα όπως ακριβώς πρέπει να μεταφέρονται και τα αιτήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων προκειμένου η Πολιτεία να βρίσκει βιώσιμες λύσεις στα θέματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στην Λάρισα και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αποτελεί δείγμα της νέας αντίληψης για την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ένας υπουργός με καθαρό τρόπο σκέψης, δράσης και συμπεριφοράς. Η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, το Αγροτικό Επιμελητήριο, καθώς και η ορθολογική χρήση του νερού αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεσμεύομαι με ειλικρίνεια ότι θα είμαι πάντα αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης όσων προβλημάτων πραγματικά μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ
Χρ. Καπετάνος: ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλιματική κρίση, νέοι αγρότες στο επίκεντρο του ΥΠΑΑΤ





Source link