Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Χατζηβασιλείου: «Πολύ τυχεροί που έχουμε αρχηγό του 3×3 τον Τσαγκαράκη»


 

Η διεθνής φόργουορντ μίλησε σε εκπομπή του EOK WebRadio για την εμπειρία της στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες U23 και τόνισε πως ο αρχηγός της αποστολής ήταν… ευλογία για τη “γαλανόλευκη”.

Η Εθνική U23 3X3, κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες U23 και μία εκ των πρωταγωνιστριών, η Ιωάννα Χατζηβασιλείου φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, μιλώντας για την εμπειρία της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ιωάννα Χατζηβασιλείου:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες U23: «Ελπίζω μ’ αυτήν την επιτυχία να αρχίσει ο κόσμος να μαθαίνει το 3×3, να το παρακολουθεί και αν έρχεται να το βλέπει, γιατί είναι πραγματικά μια διαφορετική μορφή μπάσκετ, αλλά πάρα πολύ ανταγωνιστική επίσης».

Για τον τελικό με τη Σλοβενία: «Υπήρχε αέρας, είχε τουλάχιστον 5 μποφόρ κάθε βράδυ, δε μπορούσαμε να σουτάρουμε και να πετύχουμε το καλάθι στο ματς. Ευτυχώς ήμασταν δυναμικές από μέσα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν πάρα πολύ καλές, παίξαμε πάρα πολύ όμορφα, ακολουθήσαμε και βγάλαμε στο παρκέ το πλάνο του παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη βοήθεια που είχαν απ’ την ομάδα των αγοριών: «Μας βοήθησαν πάρα πολύ στο Ηράκλειο, γιατί ήμασταν τέσσερις κοπέλες που λόγω των ομάδων μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούμε πριν τους αγώνες για να κάνουμε προπόνηση. Οπότε μάς μάρκαραν τα αγόρια στις προπονήσεις στο Ηράκλειο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, γιατί μας βοήθησαν αρκετά ώστε να καταφέρουμε να μαρκάρουμε τις άλλες ομάδες».

Για το οικογενειακό κλίμα ανάμεσα στην ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών: «Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο προπονητής μας, ο Άγγελος Τσαγκαράκης, ο οποίος εκτός απ’ τις απίστευτες γνώσεις για το 3×3 και τη λατρεία του για το άθλημα, είναι τρομερός άνθρωπος και χαρακτήρας σαν προσωπικότητα. Εκείνος ξεκίνησε αυτό το… παρεΐστικο στυλ και την πολύ ευχάριστη προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Ύστερα μεταξύ μας ξεκινήσαμε να γνωριζόμαστε, να περνάμε καλά, να κάνουμε μαζί προπονήσεις, να βρισκόμαστε και εκτός παρκέ. Το ένα έφερε το άλλο, «δεθήκαμε» και αυτό μπορεί να φανεί και απ’ τους πανηγυρισμούς. Η μία ομάδα χαιρόταν περισσότερο όταν κέρδιζε η άλλη και στεναχωριόταν περισσότερο αν έχανε».

Για το World Tour που ακολουθεί (27 Σεπτεμβρίου): «Είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, διότι συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Κάποιες τις έχουμε αντιμετωπίσει και έχουμε χάσει είτε στον πόντο, είτε στο καλάθι, είτε στην παράταση, είτε μετά από κάποιες κακές αποφάσεις των διαιτητών. Με τη βελτίωσή μας και τη… φόρα που έχουμε πάρει απ’ το μετάλλιο, μπορώ να πω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικές. Σίγουρα θέλουμε πάρα πολύ να το ζήσουμε κι αυτό, να ανεβάσουμε το 3×3 περισσότερο στην κατάταξη, ούτως ώστε οι επόμενες γενιές και του χρόνου που δε θα είμαστε εμείς εκεί ν’ αγωνιστούν με τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούν».

Για τον κόουτς Άγγελο Τσαγκαράκη: «Δύο χρόνια δε σταμάτησε να μάς απαντάει τις ίδιες ερωτήσεις και να μας επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα όσες φορές κι αν τα κάναμε λάθος. Ήταν πάντα εκεί. Μπορώ να πω ότι μπορώ να βάλω το όνομά του δίπλα από το 3χ3 και δε μιλάω μόνο για την Ελλάδα, γενικά και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Μπορεί να σού δείξει κινήσεις και πράγματα στην επίθεση που αντίπαλες ομάδες δεν τα κάνουν. Σου εξηγεί ότι αν κάνεις αυτά τα 2-3 πράγματα είναι μονόδρομος είτε να είσαι ανταγωνιστικός με τις καλύτερες ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε να τις κερδίσεις κιόλας. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που τον έχουμε σαν αρχηγό του προγράμματος και όντως αξίζει να το πούμε αυτό».

Για τους στόχους των Εσπερίδων, όπου αγωνίζεται: «Οι Εσπερίδες είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Επειδή για ‘μένα οι Εσπερίδες ήταν η ομάδα που ουσιαστικά ξεκίνησα, θέλω πάρα πολύ ό,τι έχω κερδίσει και απ’ το 3×3 να προσπαθήσω να τους το δώσω, έτσι ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο τους. Είναι μια ομάδα με την οποία είμαι συνδεδεμένη, οπότε θα ήθελα πάρα πολύ να τη βοηθήσω».//Γ.



Source link