Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φόρο τιμής για τα 80 χρόνια ίδρυσης της ΕΠΟΝ απέτισαν Κ. Βλαχάκης, Ν. Ηλιόπουλος και Ρ. Δούρου


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 16:40

ΣΥΡΙΖΑ: Φόρο τιμής για τα 80 χρόνια ίδρυσης της ΕΠΟΝ απέτισαν Κ. Βλαχάκης, Ν. Ηλιόπουλος και Ρ. Δούρου

Υψηλού συμβολισμού, επίσκεψη στον ιστορικό χώρο ίδρυσης της αντιφασιστικής νεολαίας ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων), το σπίτι του αγωνιστή δασκάλου Παναγή Δημητράτου, (οδ. Δουκίσσης Πλακεντίας 3, Αμπελόκηπους), με αφορμή την 80η επέτειο της ίδρυσης της, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους εκπροσώπους των οργανώσεων Νάσο Ηλιόπουλο, (Ανοικτή Πόλη), Κωνσταντίνο Βλαχάκη, (γραμματέας της Νεολαίας) και Ρένα Δούρου, (Δύναμης Ζωής).

Σε «μια από τις πιο σημαντικές αντιστασιακές οργανώσεις στην Ευρώπη που κατάφερε να συνδέσει τον αγώνα για τη δημοκρατία, τον αγώνα κατά των ναζί κατακτητών με τον αγώνα για τον πολιτισμό» αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ΕΠΟΝ «πάλευε και κέρδισε το στοίχημα της διαπαιδαγώγησης μιας ολόκληρης γενιάς όχι απλά αγωνιστών αλλά πολιτών που θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει μια νέα Ελλάδα αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά μεταπολεμικά».

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, τόνισε «τιμούμε τους αγώνες της ΕΠΟΝ, τα 80 χρόνια από την ίδρυση της και δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για τους δικούς μας αγώνες σήμερα και ειδικά απέναντι στην ακροδεξιά».

Η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη σημασία της αντιστασιακής μνήμης και στη διαχρονικότητα της μάχης κατά του φασισμού, «ειδικά σήμερα», όπως είπε, επισήμανε ότι η παρουσία τους στο χώρο διαμηνύει ότι θα υπάρχουν πάντα τα νιάτα που θα μάχονται για την δημοκρατία και τον πολιτισμό. «Σαν σήμερα 80 χρόνια πριν, με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, τα νιάτα και πολεμούσαν ενάντια στον φασισμό σε όλη την πατρίδα- ”Λεύτερη ζωή και φως, μόρφωση και πολιτισμός, κέφι δρόμος προς τα μπρος” τραγουδούσαν», τόνισε η ίδια.

Τέλος, από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μανταίος, μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ ευχαριστώντας τους επισκέπτες, υπογράμμισε την ανάγκη για ανάκτηση και ανακαίνιση αυτού του ιστορικού και άριστα θεμελιωμένου κτιρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 16:48



Source link