Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φάμελλος: Θέλουμε με την παρουσία μας να στηρίξουμε τη Θεσσαλία

«Θέλουμε με την παρουσία μας να στηρίξουμε την περιοχή, να στηρίξουμε την Θεσσαλία. Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία και δεν θέλουμε αυτή η αγωνία να γίνει θυμός και αδιέξοδο. Έχουμε αγωνία να γίνει ξανά προκοπή γιατί η χώρα μας έχει δυνατότητα να προκόψει. Θα πάρουμε πρωτοβουλία για να γίνει συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας στην Βουλή σε κεντρικό επίπεδο» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην θεσσαλική πόλη με αφορμή τις πλημμύρες και τις καταστροφές.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η καταστροφή δεν έχει τελειώσει και ότι υπάρχει ακόμη εξελισσόμενος κίνδυνος που δημιουργεί θέμα πολιτικής προστασίας, για να τονίσει πως «πρώτος κίνδυνος είναι η δημόσια υγεία και η πρόσβαση στις βασικές υποδομές της ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα σε αρκετές περιοχές με τα νεκρά ζώα, τα λιμνάζοντα ύδατα, και τα απόβλητα σημειώνοντας πως απαιτούνται μέτρα δημόσιας υγείας. Ψεκασμοί, απομάκρυνση των αποβλήτων, των νεκρών ζώων κ.α.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για αποκατάσταση των υγειονομικών υποδομών, αλλά και το πρόβλημα με την σίτιση και την στέγαση, ενώ αναφέρθηκε στους εθελοντές που συμμετέχουν και βοηθούν τους πολίτες.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και για τις πυρκαγιές και για τις πλημμύρες, λέγοντας πως «η πολιτεία δεν κατάφερε να προστατεύσει, να εκκενώσει και να συντονίσει κρατικές υπηρεσίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων είπε ότι αυτό το καλοκαίρι υπήρξε διάψευση και της αριστείας και της επιτελικότητας του κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι δεν θα μας απασχολούσε αν δεν είχε καταστροφικές επιπτώσεις για την χώρα και για την οικονομία και για την κοινωνία. Επίσης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης μας γυρίζει βήματα πίσω.

« Δεν είναι αριστεία να μην προχωράνε οι θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας, όπως και να μην έχει τελειώσει το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ούτε αριστεία είναι να μην έχει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας οργανόγραμμα» τόνισε.

Ο κ. Φάμελλος επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση αναφορικά με το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι «δεν είναι επιτελικότητα όταν δεν υπήρχε συντονισμός, αλλά και όταν διαφωνεί η Πολιτεία με την επιστήμη». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευθύνες, λέγοντας ότι «θέλουμε η χώρα να πάει καλύτερα».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας και πως στην Θεσσαλία εξαρτάται ένα πολύ μεγάλο τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. «Γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει μαζί με τα άμεσα μέτρα της επιβίωσης και μια παρέμβαση στο θέμα των αποζημιώσεων και του εισοδήματος των αγροτών και του αγροτικού κεφαλαίου», σημείωσε.

Μίλησε τέλος για πλήρη απόδοση του ελλείμματος που έχει δημιουργηθεί από την καταστροφή, λέγοντας πως «έχει σημασία να ξεφύγουμε από το παλιό μοντέλο πολιτικής προστασίας που δεν έχει στελέχη, αλλά και να προχωρήσουμε σε ένα επιστημονικό σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, αλλά και σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της κοινωνίας της Θεσσαλίας».



Source link