Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Φάμελλος: Η σοβαρότητα και η ευθύνη που απορρέει από το ρόλο του προέδρου με απέτρεψαν από το να καταθέσω υποψηφιότητα

«Η ολοκλήρωση του διαρκούς συνεδρίου όπου ενέκρινε τις υποψηφιότητες για τη θέση προέδρου είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνολικά για την πολιτική σκηνή της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Όπως είπε, «οι τοποθετήσεις των υποψηφίων είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεισφέρει για να είναι καλύτερη η πορεία της Ελλάδας στο μέλλον», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «παρά τις δυσκολίες και παρότι βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο, έχουμε ως κόμμα καταφέρει να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που δημιούργησε η διπλή ήττα μας στις εκλογές και η σοκαριστική αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε πως ήταν μεγάλη η τιμή και η ευθύνη να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ), με ομοφωνία μάλιστα της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συγκυρία: «Η σοβαρότητα και η ευθύνη που απορρέει από αυτόν το ρόλο με απέτρεψαν από το να καταθέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος».

Ερωτηθείς εάν το 41% που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης στις εκλογές θα είναι η επωδός σε πολλά ζητήματα, ο Σ. Φάμελλος απάντησε: «Δυστυχώς μέχρι στιγμής είναι. Το ακούμε από πολλά στελέχη της ΝΔ. Όμως και ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές. Το αφήγημα της αριστείας και του επιτελικού κράτους έχει καταρρεύσει από την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες».

«Βρισκόμαστε στη 16η μέρα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια στο προστατευόμενο οικοσύστημα της Δαδιάς με μία ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή είναι δυστυχώς ένα από τα μεγάλα “στίγματα” που αφήνει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε αυτό προστίθεται η ανατίναξη πυρομαχικών σε μία από τις σημαντικότερες βάσεις της χώρας, η δολοφονική επιδρομή των ακροδεξιών χούλιγκαν από την Κροατία έως τη Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών στην Αθηνών-Κορίνθου. Όλα αυτά μαζί με το συνεχιζόμενο ράλι ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλίμα για τον κ. Μητσοτάκη», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πυρκαγιές στη Βουλή σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να κρύψει τα προβλήματα. Έφτασε να αμφισβητεί τον αριθμό των καμένων εκτάσεων και προσπάθησε να χτίσει θεωρία συνομωσίας σχετικά με τις αιτίες των τραγικών πυρκαγιών, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Την κυβερνητική έλλειψη ετοιμότητας και επάρκειας, σε πλήρη αντίθεση με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στις αρχές του καλοκαιριού».

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε επιπλέον ότι η εικόνα που προσπάθησε να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι σχεδόν ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν διαχειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ενώ κυβερνούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σε λίγο θα μάς πει ότι παρέλαβε καμένη γη. Η κυβέρνηση όφειλε έστω να παραδεχτεί τα λάθη της».

Κλείνοντας, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επιλέξει να είναι παρών κανονικά και να παρεμβαίνει εδώ και δύο μήνες, προκαλεί συζητήσεις, παρεμβάσεις κτλ. Δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου, υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός ιδιαίτερα για τα θέματα οικονομίας γιατί τα προβλήματα των πολιτών δεν περιμένουν».



Source link