Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Τυχεροί που έχουμε τον Ζόρντι Φερνάντεθ, περήφανος για την εθνική ομάδα του Καναδά’


Στη Μανίλα, μαζί με την εθνική ομάδα του Καναδά, βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μπλατ που αποθέωσε μέσω του SPORT24 τον Ζόρντι Φερνάντεθ για τη δουλειά που έχει κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Στη διάρκεια της σεζόν 2022/23, ήταν σύμβουλος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το καλοκαίρι του 2023 και για μερικές ακόμη ημέρες, ο Ντέιβιτ Μπλατ έχει τον ρόλο του συμβούλου στην καναδική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Βοηθάει με τις γνώσεις του τον Καναδά να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα προς την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ και παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στη Μανίλα, μαζί με τον Καναδά, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα 64 χρόνια του, ο Αμερικανοισραηλινός πρώην προπονητής του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά παραμένει ενεργός, στον βαθμό που μπορεί και αποτελεί μία πηγή έμπνευσης για όλους όσοι αλληλεπιδρούν μαζί του. Χαρήκαμε πολύ που τον είδαμε στην Ninoy Aquino Arena της Μανίλα, μετά από την προπόνηση του Καναδά και χαρήκαμε με την ικανοποίησή του για το λιθαράκι που έχει βάλει ώστε αυτή η ομάδα που προπονεί ο Ζόρντι Φερνάντεθ να κάνει πρωταθλητισμό στο τουρνουά.

Τον ρωτήσαμε πόσο σημαντικό είναι ο Καναδάς να έχει international προπονητή, καθώς ο Ισπανός τεχνικός έχει τριβή με το FIBA basketball που έχει δυσκολέψει τους περισσότερους NBAers.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί και είναι τιμή μας, είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Ζόρντι Φερνάντεθ σε αυτή τη θέση. Προέρχεται από τον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχει την εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξέρει το στιλ και τον τύπο του μπάσκετμπολ που ταιριάζει σε τέτοιες διοργανώσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχει σπουδαία εμπειρία από το NBA. Αυτός ο συνδυασμός δουλεύει εξαιρετικά καλά, άλλωστε γι’ αυτό τον φέραμε εδώ, ώστε να ενώσει αυτούς τους δύο κόσμους. Την ποιότητά του την έχει δείξει, ξεκάθαρα, είναι ένας σπέσιαλ προπονητής και περιμένω σπουδαία πράγματα από εκείνον” μας είπε ο Μπλατ.

Ο Μπλατ μίλησε και για τον ρόλο του στην ομοσπονδία της χώρας: “Στη διάρκεια των παραθύρων και αυτών των τουρνουά, προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, δουλεύω με το προσωπικό, με τους προπονητές και με τους παίκτες. Θέλω να βοηθήσω με τη μεγάλη εμπειρία μου στο διεθνές μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που το πρόγραμμά μας κάνει τόσο καλή δουλειά, είναι επιτυχημένο, όχι μόνο τώρα, αλλά θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε νεαρούς φανταστικούς παίκτες που θέλουν να παίξουν στην εθνική, έχουμε τον σπουδαίο προπονητή μας, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε τον Ζόρντι Φερνάντεθ να κάνει καλή δουλειά και με αυτό το γκρουπ, πριν γίνει head coach στο NBA μια μέρα“.

Στην ερώτηση γιατί ο Καναδάς έχει προσαρμοστεί καλύτερα από τις ΗΠΑ στο FIBA basketball, ο Μπλατ είπε πως: “Ίσως πράγματι αυτό να συμβαίνει λίγο περισσότερο με τη δική μας ομάδα, γιατί έχουμε και ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είπε κάτι που πιθανότατα είναι αλήθεια, όμως έχουμε κι εμείς τα θέματά μας. Αθλητές μας, αρκετοί μάλιστα, δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, πρέπει να τους δώσουμε λοιπον την ευκαιρία να ζήσουν αυτόν τον διαφορετικό τύπο μπάσκετ“.

Τη σεζόν 2023/24 ο Μπλατ θα έχει τον ρόλο του συμβούλου στην ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου Αριζόνα, στην οποία παίζουν ο Σέρβος Φιλίπ Μποροβίτσανιν, ο Σουηδός Πελ Λάρσον, ο Ούμαρ Μπάλο από το Μάλι, ο Εσθονός Χένρι Βέεσαρ, οι Λιθουανοί Μοτιέγιους Κρίβας – Παούλιους Μουράουσκας κι ο Ισπανός Κόνραντ Μαρτίνεθ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ξεκίνησε και το SPORT24 με την υποστήριξη της Stoiximan, ακολουθεί την Εθνική μας στην πορεία της στη διοργάνωση.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.



Source link