Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τσακαλώτος από τον Βόλο: Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο, αλλά όχι από το Κέντρο

20230825_200326

Πεπεισμένος ότι η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να αρχίσει αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου ή της προέδρου, δήλωσε από τον Βόλο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, είχε συναντήσεις και μίλησε το απόγευμα, σε εκδήλωση με τίτλο “Νέες Τεχνολογίες και Αριστερά / Τεχνητή Νοημοσύνη – Νέα Εργασιακή Συνθήκη – Νέες Προκλήσεις”, στο ξενοδοχείο PARK. 

Ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε την πρόταση του συνυποψηφίου του κ. Παππά για διεξαγωγή ντι μπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως “οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο, αλλά όχι από το Κέντρο”, συμφωνώντας με ανάλογη τοποθέτηση που είχε κάνει στο παρελθόν, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, αναφορικά με την περίοδο που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποχώρηση του ΑΛέξη Τσίπρα και την έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως τα πρώτα αντανακλαστικά είναι θετικά. 

“Νομίζω και οι τέσσερις υποψήφιοι δίνουμε ένα στίγμα, με κάποιες διαφοροποιήσεις, αλλά με μέριμνα ταυτόχρονα, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση που θα οδηγήσει σε ενωτικές συνθήκες” τόνισε, προσθέτοντας πως είναι μεγάλη η ανάγκη των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, να συζητήσει διά ζώσης, τί φταίει για το εκλογικό αποτέλεσμα, τί έγινε λάθος και προπαντός, τί μπορεί να διορθωθεί. 

Οι συζητήσεις που γίνονται, στο πλαίσιο των επαφών του ανά την Ελλάδα, όπως είπε, αφορούν και τα καθημερινά ζητήματα, καθώς και την τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις φωτιές, αλλά περιστρέφονται συγχρόνως, και σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για το κόμμα.

“Κατά την δική μου άποψη, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο, που θα λέμε πού θέλουμε να φτάσουμε το 2026. Γιατί μόνο αν ξέρεις πού θέλεις να πας, μπορείς να γνωρίζεις από πού πρέπει να αρχίσεις, όσον αφορά στην ταυτότητά σου, τις προτάσεις σου, τις κοινωνικές σου αναφορές” δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς που είναι, με τις αξίες, τις ιδέες και τις προτάσεις του, μπορεί να απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινά. Προϋπόθεση ωστόσο, είναι αυτός στον οποίος απευθύνεσαι, να ξέρει ποιος είσαι, τί ιδέες έχεις, τί αναλύσεις, τί καινούργιο θέλεις να φέρεις στην κοινωνία.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ “πόσο απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται από το Κέντρο;” ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: “Συμφωνώ απόλυτα με μια διατύπωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο, αλλά όχι από το Κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι σαφώς και θα απευθυνθείς και σε ανθρώπους του Κέντρου, αλλά θα απευθυνθείς με τις δικές σου προτάσεις. Δεν πας με λευκή κόλλα, λέγοντας “έλα να με υποστηρίξεις”. Άρα, αυτό το δίλημμα είναι πλασματικό. Απευθυνόμαστε σε πάρα πολύ κόσμο, αλλά αυτός ο κόσμος πρέπει να ξέρει τί λέμε”.

Όσον αφορά τέλος, την πρόταση του συνυποψηφίου του, Νίκου Παππά για διενέργεια ντι μπέι μεταξύ των υποψηφίων, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός: “Δεν συμφωνώ με την πρόταση του κ. Παππά για ντι μπέιτ. Έχω πει από την αρχή ότι το ντι μπέιτ είναι για αντιπάλους. Εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι. Εγώ σέβομαι και τους τρεις συνυποψηφίους, έχω δουλέψει μαζί τους, έχω σκοπό, είτε είμαι πρόεδρος, είτε όχι, να ξαναδουλέψουμε μαζί. Ο κόσμος θέλεις σοβαρη συζήτηση. Έχω καταλάβει ότι ούτε στους δημοσιογράφους αρέσει ο τρόπος που γίνονται τα ντι μπέιτ στην Ελλάδα. Δεν είναι η συζήτηση της Αριστεράς επικοινωνία, δεν είναι για να βρούμε την ατάκα, δεν είναι να δυσκολέψουμε τον άλλον υποψήφιο. Στόχος είναι ο κόσμος μας να ακούσει σοβαρές συζητήσεις και αναλύσεις ώστε να αρχίσει η διαδικασία συνθεσης αυτών των απόψεων ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα” τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

.

www.ertnews.gr



Source link