Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τραγωδία στη Λέσβο: Τέσσερα παιδιά νεκρά από το ναυάγιο

Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σκάφος εντοπίστηκε τρία ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δόθηκε εντολή από τον θάλαμο επιχειρήσεων στο Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το ελληνικό σκάφος πλησίασε στο σημείο, οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα. Στη συνέχεια ξεκίνησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Περισυνελέγησαν 22 άτομα στο σύνολο, τέσσερα εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, πρόκειται για ένα αγόρι 7-8 ετών και τρία κορίτσια, 14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών.

 Ναυάγιο με μια νεκρή γυναίκα στη Σάμο – Σώθηκε με ΚΑΡΠΑ το μωρό της

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της έπειτα από ναυάγιο στην Σάμο ενώ το μωρό της σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 επιβαίνοντες της λέμβου, η οποία προσπάθησε να περάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Λιμενικοί μόλις προσέγγισαν την περιοχή ένας εκ των μεταναστών έσκισε την πνευστή λέμβο, η οποία βυθίστηκε. Άμεσα οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στην διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμεναρχείο Σάμου και από εκεί στην κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Ζερβού.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξαν άλλα τέσσερα περιστατικά στα οποία προσπάθησαν μετανάστες να περάσουν στην Σάμο. Στα δύο περιστατικά τελικά η διάσωση έγινε από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ στο τρίτο περιστατικό οι μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν στο Ακρωτήριο Πράσο.

 



Source link