Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τρίποντο ανατροπής για τη Λίβερπουλ


 

Η Λίβερπουλ νίκησε 3-1 την αξιόμαχη Γουλβς και απέδειξε για τρίτη φορά ότι μπορεί να κερδίσει ακόμα και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Αυτή ήταν η 16η συνεχόμενη αναμέτρηση που έμεινε αήττητη η ομάδα του Άνφιλντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τη Γουλβς που βρήκε δίχτυα από νωρίς στο παιχνίδι και συντήρησε τη μίνι παράδοση μέσα στο γήπεδό της, με γκολ για 9ο σερί ματς. Στο 7’ ο Χουάνγκ Τσαν με εν κινήσει πλασέ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λίβερπουλ, άνοιξε το σκορ, αφού προηγήθηκε έξοχη κίνηση του Νέτο (4η φετινή ασίστ) από τα αριστερά και στην πλάτη του Ρόμπερτσον ο Νοτιοκορεάτης βρήκε δίχτυα στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς. Για το πρώτο ημίωρο, η Γουλβς έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα με τον ιδιαίτερα δραστήριο Νέτο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ αύξησε την πίεση προς την εστία του Σα. Αποκορύφωμα, η φάση στο 45’ με προσπάθεια διαρκείας για τους φιλοξενούμενους μέσα στην αντίπαλη εστία και με σουτ του Σόμποσλαϊ να καταλήγει στα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τη Λίβερπουλ ακόμα πιο ορμητική και τη Γουλβς να παραχωρεί χώρο. Στο 47’ μεγάλη φάση για τους “κόκκινους” με την άστοχη κεφαλιά του Ντιάς, να καταλήγει άουτ. Η ισοφάριση ήρθε στο 55’ με τον Χάκπο από κοντά, αφού προηγήθηκε σουτ του Σαλάχ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από κοντά ο Ολλανδός επιθετικός σημείωσε το πρώτο φετινό τέρμα. Η πίεση της Λίβερπουλ για να βρει τη νίκη, συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και με αλλαγές που της έδωσαν φρεσκάδα μεσοεπιθετικά. Στο 70’ ο Ντίας άγγιξε το γκολ, αλλά ο Σα και πάλι αντέδρασε σωστά στο πλασέ και απομάκρυνε τη μπάλα.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ στην απόδοσή του, ο Σαλάχ είχε συμμετοχή σε δύο από τα τρία γκολ της Λίβερπουλ. (AP Photo/Rui Vieira)

Μεγάλη ευκαιρία στο 85′ με τον Ντόουσον να σώζει με προβολή την εστία της Γουλβς, έπειτα από σουτ του Ντίας. Η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 85′ με δεύτερη ασίστ του… αόρατου Σαλάχ από τα δεξιά, βρήκε τον Ρόμπερτσον σε θέση φορ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα. Το κερασάκι στην τούρτα, ήρθε στις καθυστερήσεις με το πλασέ του Έλιοτ και τον Μπουένο να στέλνει κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, η ομάδα του Άνφιλντ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ενώ βοήθησαν οι αλλαγές του Κλοπ. Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής, η Λίβερπουλ με αυτή τη νίκη βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, γεγονός που δεν είχε συμβεί σε κανένα σημείο του περσινού πρωταθλήματος.

ΓΚΟΛ: 7’ Χουάνγκ Τσαν / 55’ Χάκπο, 85′ Ρόμπερτσον, 90+1 Μπουένο (αυτ.)
Κίτρινες: 72’ Σεμέντο / 4’ ΜακΆλιστερ
Κόκκινη: –
Στατιστικό: Ήταν η 16η σερί νίκη της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι η 5η φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ τον Οκτώβριο του 2015.
* Πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια κέρδισε αγώνα πρωταθλήματος η Λίβερπουλ νωρίς το Σάββατο. Την περίοδο 21/22 σε έξι ματς είχε τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

ΓΟΥΛΒΣ (Ο’ Νιλ): Σα, Σεμέντο, Ντόσον, Κίλμαν, Νούρι (65’ Μπουένο), Γκόμες, Λεμινά (77’ Τραορέ), Χουάνγκ Τσαν (60’ Ντόχερτι), Μπέλεγκαρντ (77’ Ντόιλ), Νέτο, Κούνια (61’ Σοάρες)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Ματίπ, Κουάνσα (86΄Κονατέ), Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ, ΜακΆλιστερ (46’ Ντίας), Τζόουνς, Σαλάχ, Χάκπο (56’ Νούνιες), Ζότα (56’ Έλιοτ)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

14:30 Γουλβς – Λίβερπουλ 1-3
17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον
17:00 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι
17:00 Τότεναμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
17:00 Φούλαμ – Λούτον
17:00 Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας
19:30 Νιούκαστλ – Μπρέντφορντ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

16:00 Μπόρνμουθ – Τσέλσι
18:30 Έβερτον – Άρσεναλ
21:45 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπέρνλι



Source link