Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τρίκαλα: Σοβαρές ζημιές στις υποδομές του ΤΕΦΑΑ λόγω Daniel

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 5-7/9, λόγω του φαινομένου Daniel, υπέστη καταστροφικές ζημιές σε υποδομές, κτήρια, εργαστήρια και εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με μια πρώτη καταγραφή. Συμπάσχουμε με όσους ανθρώπους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Τμήμα.

Το Τμήμα, ένα μήνα μετά, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση – άγνωστο πότε θα καταστεί αυτό δυνατό – ενώ υπάρχει πλέον θέμα υγιεινής, καθώς δεν έχει βρεθεί λύση ακόμη για τον καθαρισμό/απολύμανση των υπόγειων χώρων που πλημμύρισαν.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν επιληφθεί του θέματος από την πρώτη στιγμή, ενώ η Διοίκηση του Τμήματος και της Σχολής, μέλη του προσωπικού, εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα καταβάλλουν αγωνιώδη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων, που δυστυχώς είναι σοβαρά.

Τα προαναφερόμενα έχουν δραματικές συνέπειες στη λειτουργία του Τμήματος, καθώς το προσωπικό δεν μπορεί να εργαστεί όπως απαιτείται στα γραφεία και τα εργαστήρια, το ερευνητικό έργο το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Τμήματος να βρίσκεται σε πλήρη αναστολή, ενώ η εκπαιδευτική του λειτουργία έχει μεταφερθεί σε 15 διαφορετικούς χώρους στην πόλη των Τρικάλων.

Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  1. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Τρικάλων και τους εθελοντές που συνέδραμαν στις πρώτες προσπάθειες άντλησης των υδάτων από τα υπόγεια του Τμήματος.
  2. Τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Τεχνική Υπηρεσία που έχουν κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και καταβάλλουν προσπάθεια και συνδράμουν για την επίλυσή τους.
  3. Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, το Δήμο Τρικκαίων, καθώς και τα γυμναστήρια ΜΕΛΑΘΡΟΝ και ALTERLIFE για την παραχώρηση χώρων που είναι απαραίτητοι για την εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος.
  4. Τα μέλη του προσωπικού του Τμήματος, ιδιαίτερα τους κ. Κρομμύδα Χαράλαμπο, και τον κ. Σακελλαρίου Παναγιώτη, για την αρωγή και το χρόνο που αφιερώνουν στην επίλυση των προβλημάτων.
  5. Τους εργαζόμενους στη φύλαξη και στην καθαριότητα του Τμήματος που συνδράμουν σε καθημερινή βάση.
  6. Την κα. Μαρίνα Κοντοτόλη και τον κ. Δημήτρη Κουρέτα για το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξαν.
  7. Τους φοιτητές και φοιτήτριές μας που εθελοντικά βοήθησαν και βοηθούν από την πρώτη στιγμή τον κόσμο της Θεσσαλίας που έχει πληγεί.

Τα προβλήματα στο ΤΕΦΑΑ, ΠΘ δυστυχώς είναι πολύ σοβαρά, και υπάρχουν μια σειρά από απρόβλεπτους και αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόοδο των εργασιών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να υπολογίσουμε το χρόνο αποκατάστασης – θα πάρει σίγουρα εβδομάδες, ίσως και μήνες δουλειάς μέχρι να επανέλθουμε.

Το ΤΕΦΑΑ, ΠΘ συμβάλλει ενεργά στην αριστεία και στην επίτευξη δεικτών που αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στηρίζουν τη φήμη του επί τρεις δεκαετίες. Ζητούμε την κατανόηση, αλλά και τη συνεισφορά, όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργία του Τμήματος όπως τη γνωρίζουμε και όπως μας αξίζει, σημειώνει ο Νικόλαος Διγγελίδης, Καθηγητής & Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ, ΠΘ.





Source link