Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το rotation δύο ταχυτήτων του Γιοβάνοβιτς για τα μεγάλα ματς με Βιγιαρεάλ και ΑΕΚ


Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τα δύο μεγάλα παιχνίδια με Βιγιαρεάλ και ΑΕΚ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σχεδιάζει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

Μετά το εμφατικό πέρασμα απ’ το Αγρίνιο και το επιβλητικό 5-0 επί του Παναιτωλικού το περασμένο Σάββατο (16/9), ο Παναθηναϊκός μπαίνει ακόμη πιο “βαθιά” στην πρώτη “διαβολοβδομάδα” της σεζόν, με τα δύο back-to-back μεγάλα παιχνίδια απέναντι σε Βιγιαρεάλ (Πέμπτη 21/9, 19:45) και ΑΕΚ (Δευτέρα 25/9, 21:00) κι ενώ το “πράσινο” πρόγραμμα αρχίζει πλέον να “φουντώνει” για τα καλά.

Η δε ποιοτική αναβάθμιση που συνεχίστηκε το εφετινό καλοκαίρι και το πολύ μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του “τριφυλλιού” έχει λύσει τα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του προσφέρει μία δυνατότητα και διαφορετική συνθήκη, που δεν είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια: Την ευκαιρία να μπορεί να ελίσσεται και να πραγματοποιεί μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση της ενδεκάδας από αγώνα σε αγώνα, δίχως να επηρεάζεται η δομή και η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

Κόντρα στο τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας, ο Σέρβος τεχνικός δεν είναι δογματικός πάνω στις επιλογές και τις αποφάσεις του. Και φέτος έχει ήδη κάνει πολλάκις -όχι μία, αλλά τρεις φορές- κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν σχεδόν ποτέ, παρά μόνο αν υπήρχε λόγος ιώσεων ή πολλών απουσιών από κάρτες ή τραυματισμούς: Αλλάζει έως και 7 παίκτες από το ένα παιχνίδι στο άλλο, προκειμένου να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τη φρεσκάδα και την ένταση της ομάδας του, έπειτα από μία πολύ έντονη κι απαιτητική εκκίνηση με τα 6 ματς των προκριματικών του Champions League.

Αντίστοιχες αλλαγές σχεδιάζει και στη σειρά των δύο πολύ μεγάλων παιχνιδιών που έρχονται, αρχικά κόντρα στα “κίτρινα υποβρύχια” σε δύο μέρες, στην εκκίνηση των ομίλων του Europa League κι εν συνεχεία στην πρώτη μεγάλη “μάχη” της σεζόν με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (ένα ματς που μπορεί να του δώσει μεγάλη ώθηση κι αβάντζο για τη συνέχεια εφόσον νικήσει). Έχοντας στην άκρη του μυαλού του πως αμέσως μετά ακολουθεί μεσοβδομάδα ακόμη ένα ταξίδι στην Τρίπολη κι ένα ματς υψηλής έντασης με τον Αστέρα.

Έχει βάλει ήδη 23 παίκτες σε 9 ματς

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ήδη χρησιμοποιήσει στα πρώτα 9 επίσημα παιχνίδια της χρονιάς σε Ευρώπη και Super League 23 ποδοσφαιριστές του.

Από τους “απόλυτους” Μπρινιόλι, Μπερνάρ, Ιωαννίδη και Σπόραρ (που έχουν παίξει σε όλα) μέχρι τον Πάλμερ-Μπράουν, τον Κλεϊνχέισλερ και τον Τσόκαϊ. Πολύ μεγάλος αριθμός για τόσο μικρό αριθμό αγώνων και μόλις δύο μήνες μπάλας, αλλά ενδεικτικό της αλλαγής κατεύθυνσης και της προσαρμογής όλης της ομάδας στα νέα δεδομένα.

Και πάνω σ’ αυτή τη λογική θα πορευτεί και στα δύο μεγάλα παιχνίδια που έρχονται, προχωρώντας σε rotation δύο ταχυτήτων. Με τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση στον αγώνα της Πέμπτης (21/9) κόντρα στους Ισπανούς των Αράο, Μλαντένοβιτς (εκ των πραγμάτων λόγω και της τιμωρίας του Χουάνκαρ που αποβλήθηκε στη ρεβάνς με την Μπράγκα), Τζούριτσιτς κι Αϊτόρ. Και την πιο έντονη παρουσία είτε στο βασικό σχήμα, είτε ως αλλαγές των Τσέριν, Βέρμπιτς, Πάλμερ-Μπράουν και Γεντβάι στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Το μοναδικό “αγκάθι” για τον 61χρονο τεχνικό είναι το δεξιό άκρο της άμυνας, όπου η απουσία του τραυματία Γιώργου Βαγιαννίδη, σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση για τον Γιάννη Κώτσιρα κι ένα σερί έντονων αγώνων, το οποίο θα πρέπει να βγάλει δίχως πολλά περιθώρια για “ανάσες” και ξεκούραση.

Στις υπόλοιπες θέσεις όμως, έχει πλέον την πολυτέλεια να αλλάζει με μεγαλύτερη άνεση, πρόσωπα και σχηματισμούς και να μοιράζει το χρόνο, δίχως να “τσαλακώνεται” η ομοιογένεια και το αγωνιστικό μοντέλο του Παναθηναϊκού. Κι αυτό στην οικονομία της σεζόν, θα αποδειχθεί πολύτιμο τόσο στη μάχη για τον τίτλο, όσο και στην Ευρώπη.



Source link