Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το πρώτο βίντεο με το όχημα της ινδικής αποστολής να «πατάει» στη Σελήνη

Η Ινδία έγραψε ιστορία την Τετάρτη όταν το διαστημόπλοιο της πραγματοποίησε προσσελήνωση στον ανεξερεύνητο Νότιο Πόλο της Σελήνης, καθιστώντας την, την πρώτη χώρα που σημείωσε αυτό το κατόρθωμα, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία του ρωσικού Luna-25 σε παρόμοια αποστολή.

Το σκάφος προσεδάφισης Chandrayaan-3, το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη σελήνη για περισσότερες από δύο εβδομάδες, προσγείωσε στο σεληνιακό του όχημα στις 18:03 ώρα Ινδίας (13:33 BST) για να αρχίσει να εξερευνά την επιφάνεια του Nότιου Πόλου στη Σελήνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε την ιστορική στιγμή..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα αναλαμβάνει να εξερευνήσει το σεληνιακό έδαφος και να διεξάγει πειράματα, όντας προετοιμασμένο για νέες προκλήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας.

Η προσσελήνωση της ινδικής διαστημικής αποστολής, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια το 2019, έφερε μεγάλη χαρά και πανηγυρισμούς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Τα μέσα ενημέρωσης χαιρέτισαν την ιστορική προσεδάφιση ως το μεγαλύτερο επιστημονικό κατόρθωμα της Ινδίας.

Ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (ISRO), S. Somanath, δήλωσε ότι η προσεδάφιση πήγε πολύ καλά και ότι το ρόβερ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά τα πειράματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 



Source link