Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το πρόγραμμα βουνό και οι διαβολοβδομάδες που περιμένουν τον Δικέφαλο


Ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο, με μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό, τα τρία ντέρμπι στην Αθήνα με τους έτερους του BIG-4 και θα πρέπει να φανεί ανταγωνιστικός.

Ήταν δεδομένο από την στιγμή που επιτεύχθηκε ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Conference League ότι το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων θα δοκιμάσει τις αντοχές του ρόστερ του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες γνωρίζουν από σήμερα τις ακριβείς ημερομηνίες και τις ώρες των 19 παιχνιδιών μέσα στις 96 ημέρες που θα μεσολαβήσουν από τις 17 του Σεπτέμβρη και το ντέρμπι με τον Άρη μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου και τον αγώνα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ όπως και οι άλλες τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχουν να περάσουν “διαβολοβδομάδες” που θα γίνουν πολύ περισσότερο κοπιαστικές αν υπολογίσει κανείς και τις αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν για τους αγώνες που θα δώσουν εκτός έδρας.

Οι “διαβολοβδομάδες” και τα μακρινά ταξίδια

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτές είναι κυρίως δυο με την πρώτη να έρχεται σύντομα, πριν καν προλάβει ο προπονητής να εντάξει καλά σε αυτήν τα τελευταία μεταγραφικά της αποκτήματα. Οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στο Conference League ξεκινούν από την Φιλανδία και το παιχνίδι με την Ελσίνκι στις 21 του μήνα.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το ταξίδι που λογικά θα είναι τετραήμερο ο ΠΑΟΚ θα δώσει την Κυριακή 17/9 το πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα δυο ημέρες μετά θα ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Φιλανδίας. Πέμπτη θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στην φάση των ομίλων, Παρασκευή θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη ημέρα, Σάββατο θα αναχωρήσει για τα Γιάννινα όπου την Κυριακή θα αντιμετώπιση τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες.

Η δεύτερη θα προκύψει περίπου έναν μήνα αργότερα όταν ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει για την Σκωτία και τον αγώνα με την Αμπερντίν. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της μετά την δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος (για τις Εθνικές ομάδες αλλά και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με τον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο στην Τούμπα την Κυριακή 22 Οκτώβρη.

Και πάλι δυο 24ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για το Αμπερντίν όπου στις 10.00μμ θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τους Σκωτσέζους θα παίξει και πάλι εκτός έδρας, αυτή την φορά το ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα γίνει όμως Δευτέρα και ο Λουτσέσκου θα έχει μια επιπλέον ημέρα για να προετοιμάσει την ομάδα του.

Δευτέρα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και τη Λαμία, στην Τούμπα στον αγώνα που ακολουθεί τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα του στον όμιλο του Conference League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Γερμανία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό στο πρόγραμμα του Δικεφάλου ότι τα δυο από τα τρία εντός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια έρχονται μετά από ντέρμπι. Πριν από τον αγώνα με την Άιντραχτ στην Τούμπα ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό και πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση του με την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική του Conference τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης”.

Το σίγουρο είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό με τέσσερις παιχνίδια σε 11 ημέρες μέσα στο Σεπτέμβριο (Άρης στην Τούμπα, Ελσίνκι και ΠΑΣ εκτός και Βόλος στην εμβόλιμη αγωνιστική).

Ο Οκτώβριος ξεκινάει με Παναθηναϊκό, ο Νοέμβριος με Ολυμπιακό

Ο Οκτώβριος θα ξεκινήσει με ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και με Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα πριν από τη δεύτερη διακοπή και θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη, την Αμπερντίν στην Σκωτία και το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει και ο Νοέμβριος το οποίο θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Αμπερντίν και Παναιτωλικό στην Τούμπα. Ακολουθούν μετά την τρίτη και τελευταία διακοπή εκτός έδρας αγώνες με Πανσερραϊκό και Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, ενώ τον Δεκέμβριο ο ΠΑΟΚ θα έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Λαμία εντός (4/12), Αστέρα στην Τρίπολη (10/12) στην πρεμιέρα του 2ου γύρου, Ελσίνκι στην Τούμπα (14/12) στην αυλαία του ομίλου και τέλος Κηφισιά (17/12) στην Αθήνα και ΟΦΗ (21/12) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Λουτσέσκου θα πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ του, να εκμεταλλευτεί τις 3 διακοπές για να ξεκουράσει τους παίκτες του και κυρίως να βρει ισορροπία ανάμεσα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και σε αυτά του Conference για να κρατήσει ανταγωνιστική την ομάδα του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.



Source link