Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Ισραήλ ζητεί οριστική έγκριση των ΗΠΑ για πώληση του «Βέλος 3» στη Γερμανία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 06:54

Το Ισραήλ ζητεί οριστική έγκριση των ΗΠΑ για πώληση του «Βέλος 3» στη Γερμανία

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδιώκει να εξασφαλίσει την τελική έγκριση από αυτή των ΗΠΑ για την πώληση του ισραηλινοαμερικανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Arrow 3 (IAI/Boeing) στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά την έγκριση της σύμβασης από δυο συναρμόδιες επιτροπές της Μπούντεσταγκ, της κάτω Βουλής της Γερμανίας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ συζήτησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Γερμανίας, τον Μπόρις Πιστόριους, για το ζήτημα της αγοράς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Κυριακή.

Οι επιτροπές Προϋπολογισμού και Άμυνας της Μπούντεσταγκ τάχθηκαν υπέρ της αγοράς την Τετάρτη. Το κόστος υπολογίζεται πως θα ανέλθει σε σχεδόν 4 δισεκ. ευρώ.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το ειδικό ταμείο 100 δισεκ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για να εκσυγχρονιστεί το υλικό της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Βέλος 3 αναμένεται να είναι επιχειρησιακό περί τα τέλη του 2025. Με πρωτοβουλία της Γερμανίας, αναμένεται να αποτελέσει μέρος της αντιπυραυλικής άμυνας της Ευρώπης.

Το Ισραήλ διαβεβαιώνει πως πρόκειται για «το πιο προηγμένο» σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς σε όλο τον κόσμο, πως είναι ικανό να αναχαιτίζει όπλα ακόμα και 100 χιλιόμετρα πάνω από την ατμόσφαιρα, στο διάστημα. Συμπληρώνει το σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει πυραύλους βραχύτερου βεληνεκούς, στο πλαίσιο του ισραηλινού μοντέλου ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 06:54



Source link