Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ ότι επίκειται άμεσα «προληπτική» ενέργεια του «άξονα της αντίστασης»

Το Ιράν προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι είναι πιθανή «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ «τις προσεχείς ώρες», τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας θα πυροδοτούσε ανταπόδοση σε άλλα μέτωπα, εγείροντας ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει «πιθανότητα προληπτικής ενέργειας του άξονα της αντίστασης» που αναμένεται να εκτυλιχτεί «τις προσεχείς ώρες», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, στην κρατική τηλεόραση. Αναφερόταν στη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τον Χασάν Νασράλα, το Σάββατο.

Χθες Δευτέρα, ο Αμιραμπντολαχιάν διεμήνυσε πως ο «άξονας της αντίστασης» –ο ανεπίσημος όρος παραπέμπει σε κράτη και οργανώσεις που διάκεινται εχθρικά έναντι του Ισραήλ και της Δύσης– δεν θα επιτρέψει στο εβραϊκό κράτος «να κάνει αυτό που θέλει στη Γάζα».

Επίσης χθες, ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε πως ο χρόνος είναι μετρημένος για να επιτευχθεί πολιτική λύση και προειδοποίησε εναντίον της εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς και σε άλλα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και στον ισραηλινό στρατό. Ο απολογισμός των θυμάτων στη λιβανέζικη πλευρά ανέρχεται σε δέκα νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν μαχητές, όμως επίσης εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και δυο άμαχοι. Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δυο άνθρωποι.

Το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς, παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, αφού ο στρατιωτικός του βραχίονας προχώρησε την 7η Οκτωβρίου σε αιφνιδιαστική άνευ προηγουμένου επίθεση στο ισραηλινό έδαφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ ανταπέδωσε με ασταμάτητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως από αέρος, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει φθάσει πλέον τους 2.750 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ προετοιμάζεται χερσαία εισβολή στον θύλακα.

Η ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας επιδοκίμασε την επίθεση της Χαμάς, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή σε αυτήν.



Source link