Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το Βερολίνο θα συνεχίσει να δέχεται αιτούντες άσυλο από την Ιταλία

Η Γερμανία σχεδιάζει να συνεχίσει να δέχεται αιτούντες άσυλο από την Ιταλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αφού είχε σταματήσει τη διαδικασία υποδοχής τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD πως η διαδικασία της υποδοχής αιτούντων άσυλο ανεστάλη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα «επειδή η Ιταλία δεν έχει δείξει προθυμία να πάρει πίσω ανθρώπους βάσει των διατάξεων του Κανονισμού του Δουβλίνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κανονισμός αυτός προβλέπει ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει -με λίγες εξαιρέσεις- να καταθέτουν τα αιτήματά τους για άσυλο στην πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία καταγράφονται για πρώτη φορά. Αυτοί που προσπαθούν να υποβάλουν αίτημα σε άλλη χώρα μπορούν να στέλνονται πίσω στη χώρα πρώτης καταγραφής τους.

«Είναι τώρα σαφές, φυσικά, πως θα εκπληρώσουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης μας», δήλωσε η Φέζερ.

Η Γερμανία είχε προηγουμένως υποσχεθεί να πάρει 3.500 αιτούντες άσυλο από χώρες στα νότια σύνορα της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί εκεί 1.700 αιτούντες άσυλο μέσω του αποκαλούμενου Εθελοντικού Μηχανισμού Αλληλεγγύης, ώστε η επεξεργασία των αιτημάτων τους για άσυλο να γίνει στη Γερμανία. Την Τετάρτη, η Γερμανία ανακοίωσε πως δεν θα δεχθεί περισσότερους αιτούντες άσυλο, εν μέρει επειδή η Ιταλία καθυστερεί να πάρει πίσω μετανάστες όπως οφείλει βάσει των κανόνων του Δουβλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link