Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Το ‘αυτόν θέλω’ του Τερίμ για τον Ούγκο και η προσπάθεια για colpo grosso με Μακσίμοβιτς


Το τσεκάρισμα του Παναθηναϊκού στον Ούγκο στόπερ τους τελευταίους μήνες, η τελική λίστα που δόθηκε στον Φατίχ Τερίμ και η ξεκάθαρη επιλογή του Βραζιλιάνου για πολλούς αγωνιστικούς λόγους. Το παλεύουν οι “πράσινοι” για να πετύχουν από τώρα και το μεγάλο deal με τον Μακσίμοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός, μέσω του τμήματος σκάουτινγκ και του Γιάννη Παπαδημητρίου, μελετούσε προσεκτικά όλη την αγορά επί τρεις μήνες, στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του μεγάλου άτυχου Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Και -με διαφορετικά δεδομένα στον πάγκο του- είχε σχηματοποιήσει μία τελική λίστα με 3-4 υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι πληρούσαν ή πλησίαζαν στο μεγαλύτερο βαθμό, τα αγωνιστικά στοιχεία που αναζητούσαν οι “πράσινοι” για τον (βασικό) στόπερ που ήθελαν να βάλουν στην αμυντική γραμμή τους: Αριστεροπόδαρος, ψηλός και δυνατός στον “αέρα”, καλός με την μπάλα στα πόδια και συμμετοχικός στο build up της ομάδας, ισχυρή προσωπικότητα. Δύσκολος συνδυασμός σε μία αγορά που είναι πάντα πολύ πιο “συμπιεσμένη” τον Ιανουάριο και σε μία θέση που “ψάχνει” παίκτες η… μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Το όνομα του Βίτορ Ούγκο της Μπαΐα εντός της συγκεκριμένης λίστας, ως μία επιλογή που είχαν ξεχωρίσει στο “τριφύλλι” κι έβλεπαν πως κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό όσα αναζητούσαν. Και ήταν κι εκείνο που ξεχώρισε εξαρχής κι ο Φατίχ Τερίμ, όταν τέθηκαν επί τάπητος στον Τούρκο τεχνικό του Παναθηναϊκού οι παίκτες που είχαν ξεχωρίσει από πριν οι άνθρωποι της ομάδας για τον αριστεροπόδαρο (βασικό) στόπερ.

Με Ιβάν Γιοβάνοβιτς ίσως και να ήταν διαφορετική η επιλογή, όμως ήταν για τον Τούρκο τεχνικό ο Ούγκο ο παίκτης που “κούμπωνε” περισσότερο στα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Λαμβάνοντας υπόψην του κι άλλα δύο βασικά στοιχεία:

  1. Το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που έχει μάθει να παίζει με την άμυνα ψηλά, να παίρνει σωστές τοποθετήσεις, να “διαβάζει” τις φάσεις με την εμπειρία του και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις.
  2. Το ηγετικό προφίλ του 32χρονου στόπερ, ο οποίος έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα, παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, έχει διεκδικήσει και κατακτήσει τίτλους και γνωρίζει από συνθήκες πρωταθλητισμού. Αυτός ο συνδυασμός οδήγησε τον Φατίχ Τερίμ στο να πει πολύ γρήγορα -αφού μελέτησε προσεκτικά όλα τα ονόματα των υποψηφίων στόπερ- το “…αυτόν θέλω” προς τους ανθρώπους της ομάδας, για να τρέξουν τις επαφές

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Μπαΐα και τις “κεφαλές” του City Group και παρά το γεγονός πως προέκυψαν στην πορεία μικρά (αλλά όχι αξεπέραστα) “θεματάκια”, το deal οριστικοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/1).

Με τον Ούγκο να φτάνει στην Αθήνα στις 16:50 της Κυριακής (21/1), με πτήση από τη Ζυρίχη για να δει live τη νέα ομάδα του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Το δε συμβόλαιό του, αναμένεται να είναι “σπαστό” με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η συνολική χρονική διάρκεια θα είναι για 2,5 χρόνια.

Προσπαθεί να κλείσει από τώρα τον Μακσίμοβιτς

Κι έπεται και… συνέχεια, διότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί άμεσα και για “6άρι”, με τον διεθνή Σέρβο μέσο της Χετάφε, Νεμάνια Μακσίμοβιτς να αποτελεί τον Νο1 στόχο του “τριφυλλιού”. Ο Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις με τον 29χρονο μέσο προκειμένου να τον κλείσει από τώρα για το προσεχές καλοκαίρι με 3ετές συμβόλαιο (δεδομένου ότι μένει ελεύθερος απ’ τη Χετάφε) κι ακολούθως να μιλήσει με τους Μαδριλένους για να προσπαθήσει να τελειώσει τη μεταγραφή από τώρα.

Με πολύ λιγότερα χρήματα βεβαίως, απ’ τα 5 εκατ. ευρώ που ζητούσε η διοίκηση της Χετάφε το περασμένο καλοκαίρι, προσφέροντας προς τον Σέρβο μέσο ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, το οποίο τον καλύπτει απόλυτα. Κι έχει βάλει ήδη τον Παναθηναϊκό στην… pole position της μάχης για τη διεκδίκησή του.



Source link