Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τον έριξαν από τον καταπέλτη του πλοίου και είπαν… «φεύγουμε»

Το βράδυ της Τρίτης κυκλοφόρησε η είδηση πως πλήρωμα του «Blue Horizon» πέταξε από τον καταπέλτη του πλοίου, την ώρα που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά, έναν άνθρωπο, ηλικίας 36 ετών, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Φαντάζει αδιανόητο βάσει λογικής, όμως τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως ακριβώς αυτό συνέβη.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθούν τέσσερα άτομα για το συμβάν και πιο συγκεκριμένα, τα δύο άτομα που βρίσκονταν στον καταπέλτη και απώθησαν τον άνδρα, ο καπετάνιος του πλοίου, καθώς και ο αξιωματικός καταστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται το πλήρωμα να σπρώχνει τον νεαρό άνδρα, ο οποίος τελικά πέφτει από καταπέλτη και πνίγεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε η «Ζούγκλα», στο οποίο απεικονίζεται το άψυχο σώμα του ανθρώπου που επιπλέει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά:

 Ποιος ήταν ο άτυχος 36χρονος

Θύμα είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr. Οργή και αγανάκτηση επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές, ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας, ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Παράλληλα, συγκλονίζουν όσα αναφέρει αυτόπτης μάρτυρα, που είδε του τα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» να σηκώνουν τον καταπέλτη την ώρα που βρισκόταν πάνω σε αυτόν ο Αντώνης Καρυώτης. Ο μάρτυρας καταγγέλλει πως οι επιβάτες που έβλεπαν το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους στο Λιμάνι του Πειραιά φώναζαν στο μέλος του πληρώματος να σταματήσει να τον σπρώχνει γιατί ήταν «φως φανάρι» ότι θα συνέβαινε το κακό.

Μάλιστα, ο ίδιος επιβάτης σημειώνει πως όχι μόνο τον έριξαν στη θάλασσα, αλλά δεν έκαναν καμία απολύτως προσπάθεια να τον σώσουν, ενώ άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να πείσουν τον καπετάνιο να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε.

Ο επιβάτης του πλοίου μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε, ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε.

Όλοι φώναζαν: “τι κάνεις, τι κάνεις”; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ, έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα… Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες “φεύγουμε”, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: “σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται, να τον σώσουμε”. Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω. Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

«Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό»

Ο ίδιος επιβάτης που ήταν παρών στο περιστατικό, μίλησε στο MEGA περιγράφοντας τη σκηνή. «Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό».

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο».

«Ο καπετάνιος έκλεισε την πόρτα»

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος» καταγγέλλει ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό, τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

«Αυτό είναι το γελοίο και το τραγικό» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καταγγέλλει την απάθεια του πληρώματος.

«Μια γυναίκα που έδωσε κατάθεση μαζί μου, είχε πάει στον καπετάνιο και του χτύπησε την πόρτα και της έκλεισε την πόρτα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από την στιγμή που πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο. Ούτε αυτό συνέβη, εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο. Δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο».

Για την υπόθεση αυτήν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Η εισαγγελία Πειραιά διέταξε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.





Source link