Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τις αποστάσεις του παίρνει ο Νασράλα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Όπως ήταν αναμενόμενο από την πλειονότητα των παρατηρητών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν  Νασράλα πέραν από μια επιθετική ρητορική και ένα θρησκευτικό ισλαμιστικό παραλήρημα απέφυγε επιμελώς να δεσμεύσει τις δυνάμεις του στο πλευρό της Χαμάς και να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στα σύνορα με το βόρειο Ισραήλ.

Με την χαρακτηριστική φράση «η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σχεδιάστηκε, συντονίστηκε και εκτελέστηκε 100% από τους Παλαιστίνιους» ο Νασράλα «έβγαλε την ουρά του απ’ έξω» από τον πόλεμο στην Γάζα και κάλυψε το κενό αυτό με μια λαίλαπα θρησκευτικών και ιδεολογικών αναφορών. Είναι φανερό, όπως τονίζουν οι σχολιαστές, σε μια πρώτη εν θερμώ αντίδραση πως η Χεζμπολάχ εκφράζοντας τις πραγματικές σκέψεις του Ιράν δεν είναι σε φάση να εμπλακεί σε πολεμική περιπέτεια με το Ισραήλ τουλάχιστον σε αυτήν την χρονική στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στο Τελ Αβίβ σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να υπάρξει έστω μια προσωρινή παύση στις εχθροπραξίες.

«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του, το πώς το κάνει όμως έχει σημασία», δήλωσε με νόημα ο Άντονι Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του Νασράλα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους «Λιβανέζους και Παλαιστίνιους μάρτυρες που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση».

Εξέφρασε επίσης “συλλυπητήρια και συγχαρητήρια” στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».

«Πρόκειται για μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής», είπε και συμπλήρωσε: «Η αληθινή μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

«Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ήταν 100% παλαιστινιακή και το έκρυβαν από όλους, ακόμα και από τους συμμάχους», είπε αναφορικά με την έναρξη του πολέμου.

«Το Ιράν υποστηρίζει τα κινήματα αντίστασης στον Λίβανο και την Παλαιστίνη, αλλά δεν επιβάλλει τις επιλογές του σε αυτές τις ομάδες», πρόσθεσε. «Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν ένας πολιτικός, στρατιωτικός σεισμός και σεισμός ασφαλείας για το Ισραήλ με στρατηγικές και υπαρξιακές επιπτώσεις», σημείωσε ενώ έκανε λόγο για μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ.

«Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» υπογράμμισε.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι αυτές που διέπραξαν μαζικές δολοφονίες κατά του ισραηλινού λαού», τόνισε.

Αναφερόμενος στη ζωή στη Γάζα, λέει ότι υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε μια «μικρή περιοχή» και έχουν μια «πολύ δύσκολη ζωή».



Source link