Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Την Πέμπτη η απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον τρόπο που θα γίνουν οι εξετάσεις ανά τμήμα

μπιλίννης

Αύριο αποφασίζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το πως θα διενεργηθούν οι εξετάσεις στα 35 Τμήματα, όταν τα εννιά βρίσκονται σε κατάληψη σε όλη τη Θεσσαλία.

«Η επιλογή της εξ’ αποστάσεως εξέτασης είναι μονόδρομος, διαφορετικά θα χαθεί η εξεταστική, μετά και την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας», επισήμανε σήμερα ο πρύτανης, Χαρ. Μπιλίνης. Την Παρασκευή στο μεταξύ αναμένεται να λάβουν αποφάσεις οι συνελεύσεις των φοιτητών ενώ κατάληψη μέχρι την Τρίτη έχει αποφασίσει μόνο η Συνέλευση της Χωροταξίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη το Υπουργείο Παιδείας με τις αποφάσεις του κάλυψε το κενό για την εξεταστική και για την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των προπτυχιακών προγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου 2023-2024, η Σύγκλητος δίνει τη δυνατότητα, όπου απαιτείται και είναι δυνατόν, να συμπληρωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, με κάθε νόμιμο, πρόσφορο μέσο και, κατά συνέπεια, να τεκμηριωθεί η δυνατότητα εξέτασης των μαθημάτων. «Στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων συζητήσαμε το θέμα και αποφασίστηκε πως είτε θα δοθούν εξετάσεις από απόσταση ή θα χαθεί η εξεταστική. Δεν υπάρχει εναλλακτική» δήλωσε ο κ. Μπιλλίνης καθώς δεν μπορεί να γίνει παράταση εξαμήνου λόγω έκτακτης συνθήκης, όπως είναι οι καταλήψεις.

www.ertnews.gr



Source link