Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας

IMG_0254

Δεκατέσσερις επαγγελματικοί φορείς της Μαγνησίας αντιδρούν στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι ζωτικό για την ύπαρξη και την αξιοπρέπειά τους.

Αυτό τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ και κάλεσαν όλα τα μέλη τους αλλά και τους πολίτες να τους στηρίξουν και να προσέλθουν στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί. Εκτός από τα ταξί που η ομοσπονδία τους κήρυξε 24ωρη απεργία οι άλλοι επαγγελματικοί φορείς έχουν δίωρη ή τετράωρη στάση εργασίας από τις 10π.μ.

Τόνισαν ότι καταδικάζουν οποιοδήποτε φαινόμενο φοροδιαφυγής και συστηματικής​ φοροαποφυγής από οποιαδήποτε ατομική επιχείρηση, προσωπική​ ή κεφαλαιουχική εταιρεία να πραγματοποιείται, ανεξάρτητα τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά περίμεναν από το υπουργείο μία σύγχρονη αντιμετώπιση στην πάταξης της φοροδιαφυγής και την επιβράβευση της νόμιμης επιχειρηματικότητας που κοστίζει πανάκριβα.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρ. Βενέτης, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θυμίζει οθωμανικό δίκτυο με κεφαλικό φόρο. «Θυμίζει υφαρπαγή εισοδήματος των συναδέλφων μας με τα μικροβιολογικά εργαστήρια μέσα από το clawback», τόνισε.

Ο Χρ. Στρατηγόπουλος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επισήμανε ότι υφίσταται δομική αδυναμία του φορολογικού νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο ανόμοιες οικονομικές δραστηριότητες ακόμη και εντός ενός επαγγελματικού κλάδου. «Επαγγέλλεται φορολογική δικαιοσύνη αλλά επιφυλάσσει φορολογική ανισότητα γιατί μαζί με όσους έχουν επιλέξει τη φοροδιαφυγή στοχοποιεί και άλλους που δεν εσοδεύουν ποσά για τα οποία καλούνται να φορολογηθούν. Εμείς θα είμαστε μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες. Το νομοσχέδιο πρέπει να ακυρωθεί».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θίγει συμφέροντα μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Επαναφέρει έναν άδικο τρόπο φορολόγησης. «Η στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων ως φοροφυγάδες είναι χαρακτηρισμός που τον επιστρέφουμε πίσω. Δεν περιμέναμε από μία φιλελεύθερη κυβέρνηση να φέρει το θέμα του τεκμαρτού εισοδήματος. Θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και θα φρενάρει την ανάπτυξη που προσπαθούμε να φέρουμε στη χώρα. Είναι χειρότερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Προδικάζει το υπουργείο Οικονομικών την κερδοφορία σε μια περίοδο που η πραγματική οικονομία στενάζει» τόνισε.
Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Μαγνησίας, Κ. Ματσιώλης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άδικο, ισοπεδωτικό, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών και τους οδηγεί σε άμεση συρρίκνωση. Αν η πολιτεία ήθελε να κατεβάσει δίκαιο νομοσχέδιο έχει τους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς όπως το my data που είναι ο καθρέφτης της επιχείρησης. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να συρρικνώσει περαιτέρω το κομμάτι των ελευθέρων επαγγελματιών. Είναι μια πολιτική της κυβέρνησης η ενίσχυση των μεγάλων ομίλων. Δεν πρέπει να περάσει».
Ο εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας φοροτεχνικών, Αθανάσιος Δεληγιάννης τόνισε ότι με αυτό το νομοσχέδιο δέν πατάσσεται η φοροδιαφυγή. « Ο οριζόντιος νόμος πρέπει να αποσυρθεί γιατί θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή. Το σχέδιο νόμου έχει άρθρα που αυξάνουν φορολογητέα ύλη δημιουργώντας πρόβλημα σε πολλούς κλάδους. Έπρεπε ο κάθε κλάδος να ερωτηθεί, έχει δικά του θέματα και δεν μπορούμε να πάμε οριζόντια. Λάθος είναι και η αναδρομική εφαρμογή του νόμου. Επίσης δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το κράτος βρήκε εύκολο στόχο τους μικρούς».

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησία, Τίνα Κλάρα, επισήμανε ότι καμία κυβέρνηση δεν χρηματοδότησε την οδοντιατρική περίθαλψη και δεν υπάρχει δημόσια παροχή. «Εμείς στηρίζουμε τη χώρα από την ώρα της κρίσης μέχρι σήμερα. Αυτό το νομοσχέδιο διαλύει κάθε μικρό οδοντιατρείο γιατί είναι άδικο. Είναι μια μεγάλη καταστροφή για μας. ».

Ο Γ. Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας έκανε λόγο για αδυναμία κυβερνήσεων να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή. «Όχι πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι. Στον κλάδο μας μικρές επιχειρήσεις αδικούνται με αυτό το νομοσχέδιο και είναι ακόμη πιο δύσκολα για επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά. Η αδυναμία πάταξης φοροδιαφυγής οδηγεί σε τέτοια νομοσχέδια», τόνισε.

Ο κ. Κεχαγιάς πρόεδρος του συλλόγου λογιστών τόνισε ότι το νομοσχέδιο οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα για τα έσοδα επιχειρήσεων. «Τελικά θα βγουν ωφελημένοι αυτοί που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Λειτουργεί σε ένα παράλληλο σύμπαν. Από τη μια στιγμή ευαγγελίζονται mydata και από την άλλη εφαρμόζουν κεφαλικό φόρο χωρίς ιδιαιτερότητες. Οι πλημμύρες στη Μαγνησία θα ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων; ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της προέδρου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας, Νότας Μπλούχα.

www.ertnews.gr



Source link