Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν στη Μαγνησία

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει τη Μαγνησία με το ύψος της βροχής στο Πήλιο να ξεπερνά σήμερα τα 600 mm και στην υπόλοιπη Θεσσαλία να σημειώνονται εξίσου πολύ μεγάλα ύψη.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον Βόλο και τα χωριά του Πηλίου

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τους πολίτες του Βόλου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτυπώνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη νεροποντή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στην πόλη. Οι δρόμοι της πόλης του Βόλου έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια, ενώ ήδη οι κάτοικοι

Βίντεο δημοσιοποίησε ο Νάχελ Μπελγκέρζε, Γάλλος μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Γάλλος μετεωρολόγος παρακολουθεί «σοκαρισμένος» την επέλαση της κακοκαιρίας, που σαρώνει ήδη τη χώρα μας από χθες, Δευτέρα (4/9).

 

Ο Γάλλος αναφωνεί «Θεέ μου» όταν διαπιστώνει επίσης ότι στη Ζαγορά στο Πήλιο έριξε 528 χιλιοστά βροχής μόλις σε 10 ώρες. «Μια ιστορική πλημμύρα είναι σε εξέλιξη!» έγραψε στο twitter. Παρέθεσε επίσης στοιχεία για το σύνολο των χιλιοστών βροχόπτωσης σε ένα 24ωρο: Στη Ζαγορά έριξε 780mm, στην Πορταριά 545mm στον Βόλο 279mm.

 

 

Η συνοικία της Αγίας Παρασκευής επίσης αντιμετωπίζει μεγάλα πλημμυρικά προβλήματα καθώς έσπασε ο χείμαρρος κατακλύζοντας τον δρόμο.

Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, κατάπιαν λεωφορεία και εξαφάνισαν παρκινγκ

Δείτε το βίντεο που δείχνει ένα λεωφορείο να εξαφανίζεται όταν ανοίγει το οδόστρωμα από την υπερχείλιση του χειμάρρου. Η λάσπη και τα νερά ρούφηξαν στην κυριολεξία το τεράστιο όχημα:

Προηγουμένως είχε καταρρεύσει μεταλλική γέφυρα στο κέντρο της πόλης του Βόλου στην οδό Ζάχου. Από εκείνο το σημείο ο δήμαρχος τη πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ικέτευε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, η θάλασσα κατάπιε δεκάδες αυτοκίνητα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν στη θάλασσα, με την ορμή του χειμάρρου να είναι ασταμάτητη, καθώς η βροχή εδώ και μερικές ώρες έχει «πνίξει» την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

 

Από νωρίς όσοι βρίσκονται στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου δεν έχουν ρεύμα και σήμα στο κινητό τους και όταν μπορούν με αναρτήσεις ενημερώνουν τους οικείους τους ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Απόκοσμες εικόνες στο κέντρο του Βόλου μέσα από τον φακό της «Ζούγκλας»

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel» που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Μαγνησία, με πρωτοφανείς καταιγίδες να έχουν «σαρώσει» το κέντρο του Βόλου.

Αυτές είναι οι εικόνες που απαθανάτισε η κάμερα της «Ζούγκλας» από το σημείο:

 

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος ο μέχρι πρότινος απολογισμός

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας 51 ετών αλβανικής καταγωγής, τον οποίο αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς. Όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοιχίο που έπεσε από κατολίσθηση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Άνω Βόλου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Φωτογραφίες: Nίκος Χριστοφάκης





Source link