Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τα Νέα της Πιάτσας #403

‘Οταν χρησιμοποιούμε τον όρο «υπερβολική ταχύτητα» το εννοούμε. Δεν είναι από τις επισημάνσεις της τροχαίας που αν υπάρχει ταμπέλα με όριο 60 και το όχημα κινείται με 90 τα αναφέρουν στα δελτία συμβάντων «υπερβολική ταχύτητα». Εμείς αναφερόμαστε στα τροχαία που με όριο 60 πήγαιναν με 160 χλμ. Νέοι οδηγοί. Άπειροι στα απρόοπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγοί που δυστυχώς αυτοί που τους έδωσαν το δίπλωμα δεν τους επεσήμαναν ότι όταν βρέχει αλλάζουμε το ρυθμό μας. Οδηγούμε διαφορετικά όταν η άσφαλτος είναι στεγνή και διαφορετικά όταν βρέχει η χιονίζει.

Η κοπέλα που έχασε τα δύο της πόδια στέλνει έκκληση στους συνομήλικους της να μην τρέχουν όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Φταίνε βέβαια και οι γονείς. Γιατί όταν δίνουν στα 18χρονα και 19χρονα παιδιά τους αυτοκίνητα με μεγάλες ιπποδυνάμεις μοιραία θα ακούσουν για το κακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλή είδηση είναι ότι θα μπει επιτέλους φρένο στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Που δεν είναι λίγα. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται να εισπράξουν τα χρήματα τους από οδηγούς που τους προξένησαν ζημιές με ανασφάλιστα αυτοκίνητα Το καλό είναι οτι ετοιμάζονται οι μεγάλες ανατροπές. Μέσω της ΑΑΔΕ θα εντοπίζονται όλα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, όλα όσα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και όλα όσα δεν έχουν πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας. Το νέο αυτόματο σύστημα που θα εντοπίζει τους παραβάτες ετοιμάζεται. Η ΑΑΔΕ μέσω μιας νέας πλατφόρμας θα ελέγχει σύντομα κάθε παραβάτη. Το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη και τα κλεμμένα η κατασχεμένα αυτοκίνητα θα ελέγχονται στο λεπτό. Επιτέλους γιατί γεμίσαμε από ανασφάλιστα αυτοκίνητα και οδηγούς παραβάτες. Στην πρώτη ειδοποίηση το ραβασάκι θα είναι 250 ευρώ και στη δεύτερη 500 ευρώ. Και έχει συνέχεια. Αφαίρεση διπλώματος, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. Ας σφίξουν λίγο τα λουριά γιατί χάθηκε το παιχνίδι.

Οι Αυστραλοί πάντα έδιναν μεγάλη βαρύτητα στο θέμα Ασφάλεια. Εάν σε σήμα ΣΤΟΠ σε διασταύρωση ο οδηγός δεν ακινητοποιήσει το όχημα του, έχει στο τσεπάκι του την κλήση. Τα ραντάρ καταγράφουν τα πάντα. Η Τροχαία δεν χαρίζεται στους παραβάτες. Κόβει πρόστιμα και στους οδηγούς που έχουν καταναλώσει έστω και μικρή ποσότητα αλκοόλ. Ο ΚΟΚ τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. Οι οδηγοί μαθαίνουν να σέβονται τους άλλους οδηγούς. Όμως και το κράτος σέβεται τους οδηγούς. Και προσπαθεί να κάνει πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους. Τελευταία έγινε γνωστό ότι στην Αυστραλία θα εφαρμόσουν το σύστημα φωτιζόμενων οδικών διαγραμμίσεων, που θα είναι ορατές με όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι διαγραμμίσεις θα είναι ορατές είτε στο σκοτάδι είτε στην ομίχλη.

Το έργο αυτό ανέλαβε η εταιρία Tarmac Linemarking η οποία δημοσίευσε εικόνες δοκιμαστικής διαδρομής με τις ειδικές σημάνσεις που «λάμπουν» στο σκοτάδι. Όλα αυτά για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι κάνουν στην Αμερική για να κινούνται οι οδηγοί με μεγαλύτερη  ασφάλεια στους κυκλικούς κόμβους. Ο Tutbo κόμβος είναι ένα κόμβος τριών λωρίδων. Ονομάστηκε turbo για το σχήμα του και όχι για την ταχύτητά του. Η δομή του διαθέτει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας που θα χωρίζονται από διαχωριστικά ύψους 7.5 εκατ, τα οποία θα καθοδηγούν τους οδηγούς μέσα στον κυκλικό κόμβο. Σκοπός των διαχωριστικών είναι να αποθαρρύνουν την αλλαγή λωρίδας μόλις ένα όχημα εισέλθει στον κυκλικό κόμβο. Αντ’ αυτού, οι οδηγοί θα πρέπει να επιλέγουν τη λωρίδα τους πριν από την είσοδο χρησιμοποιώντας τις εναέριες πινακίδες και να παραμένουν σε αυτή μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή έξοδο.

Η λειτουργία του με απλά λόγια

Η αριστερή λωρίδα είναι σχεδιασμένη για τους οδηγούς που στρίβουν αριστερά ή βγαίνουν κατευθείαν από τον κυκλικό κόμβο. Η μεσαία λωρίδα είναι για τα οχήματα που συνεχίζουν ευθεία, ενώ η δεξιά λωρίδα είναι για τους οδηγούς που εξέρχονται δεξιά. Οι οδηγοί πρέπει να παραχωρούν προτεραιότητα στην κυκλοφορία που βρίσκεται ήδη στον κυκλικό κόμβο πριν από την ένταξή τους και πρέπει να παραμένουν εντός της λωρίδας τους μέχρι να φτάσουν στην έξοδό τους. Αυτό διαφέρει από έναν τυπικό κυκλικό κόμβο πολλαπλών λωρίδων στον οποίο οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των λωρίδων.

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκινάει στο Τόκιο, το Auto Salon 2024. Εκεί η Nissan θα παρουσιάσει από μοντέλα παραγωγής για την παγκόσμια αγορά αλλά και μοντέλα που δεν θα εισαχθούν στην Ευρώπη. Το «Tokyo Auto Salon 2024» θα πραγματοποιηθεί στο Makuhari Messe.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Nissan θα δούν το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τρίτης γενιάς που θα αγωνιστεί στο “Tokyo E-Prix” της Formula E τον Μάρτιο του 2024 καθώς επίσης τις πρωτότυπες εκδόσεις των Caravan, X-Trail, Roox, και March καθώς και σειρές αυτοκινήτων δρόμου NISMO. Επιπλέον, δύο οχήματα της Nissan Motorsports & Customization (NMC) θα εκτεθούν από την AUTECH. Ακόμα, από το περίπτερο της Nissan θα υπάρξουν ζωντανές μεταδόσεις στον επίσημο λογαριασμό της Nissan στο YouTube, καθώς επίσης και διαδραστική επικοινωνία από το περίπτερο με τους θαυμαστές από όλο τον κόσμο.

Το δύσκολο Dakar, ο μαραθώνιος των 7.891 χιλιομέτρων ξεκίνησε και στο σύνολο θα διαρκέσει 15 ημέρες. Οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 12 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 4.727 χλμ. . Ο τερματισμός θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου. Φυσικά άλλο αγώνας και άλλο φιλία. Εδώ βλέπετε μερικά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα -όλοι αντίπαλοι και σε διαφορετικές ομάδες- να απαθανατίζονται στην αναμνηστική φωτογραφία πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος.

Ο πρωταθλητής στους αγώνες WRC, Carlos Sainz παρέα με τον γιο του, Carlos Sainz , πιλότο στη F1, στη Σαουδική Αραβία. O «μικρός» στο πλευρό του «μεγάλου» κατά τη διάρκεια του Rally Dakar.

Ο Christian Horner, ο μακροβιότερος αρχηγός ομάδας στη F1, είναι πάντα χαμογελαστός αλλά φειδωλός. Ηγείται της Red Bull από το ντεμπούτο της το 2005. Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν έχει δίπλα του έναν αναπληρωτή διευθυντή στην ομάδα απάντησε:

«Παρακολουθώ κάθε αγώνα. Έχω παρακολουθήσει κάθε γκραν πρι που έχει συμμετάσχει η Red Bull από το 2005. Θα ήταν σαν να μην πήγαινε ο Άλεξ Φέργκιουσον σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen απολαμβάνει την ελευθερία του με την αγαπημένη του Kelly Piquet. Παρέα με τους “κολλητούς” του κάνει τα μπανάκια του σε περιοχές που έχει …καύσωνα.

Ο Ωχαδερφισμός στο Μεγαλείο του. Κάποιοι εργολάβοι που πρέπει να ελέγχονται από τα κυβερνητικά στελέχη, αρμόδια για τα δημόσια έργα, παίζουν με την ψυχολογία των οδηγών. Όσοι αυτοκινητιστές φεύγουν από τη Λάρισα για να φθάσουν π.χ στα Γρεβενά η στη Φλώρινα και επιλέγουν να περάσουν από τα Σέρβια βρίσκονται στο δίλημμα. Στην πρώτη ταμπέλα, όλες οι ενδείξεις είναι σκεπασμένες. Που σημαίνει οτι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Δεύτερη ταμπέλα

Μετά από μερικά χιλιόμετρα οι οδηγοί συναντούν μια άλλη πινακίδα που ενημερώνει ότι η γέφυρα στα Σέρβια είναι κλειστή. Άρα δεν υπάρχει πέρασμα. Κάποιοι κάνουν επιτόπου στροφή και επιστρέφουν προς τη Λάρισα (περίπου 90 χιλιόμετρα). Κάποιοι άλλοι ρωτούν τους οδηγούς που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. Για να ενημερωθούν αν η γέφυρα είναι κλειστή η όχι. Και κάποιοι άλλοι επικοινωνούν με την τροχαία. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ο εργολάβος αφού τέλειωσε τη δουλειά και πήρε την επιταγή με τα χρήματα  δεν έκανε τον κόπο να «ενημερώσει» τις πινακίδες, δηλαδή τους δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που ακολουθούν αυτή τη διαδρομή.

Τα γραφεία της FIAT- Alfa Romeo μετακομίζουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Βασιλάκη. Το κτίριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης που για δεκαετίες στεγάζονταν οι δύο ιταλικές εταιρίες αδειάζει. Ήδη ο υπεύθυνος επικοινωνίας των ιταλικών αυτοκινήτων ,Αργύρης Τούντας, ενημέρωσε ότι τα νέα τους γραφεία θα είναι εκεί που βρίσκονται της Hyundai, της KIA και της Seat και στο εξής τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα της Italian Motion θα παραδίδονται από την εταιρία Spicar Group, που είναι ο επίσημος συνεργάτης της εταιρείας.

 



Source link