Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τα δύσκολα τεστ του έρωτα και το ελληνικό Fingernails στο BBC

Αγάπη. Αυτό το άπιαστο, εθιστικό, περίπλοκο συναίσθημα που είναι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Φανταστείτε τώρα αν η αγάπη ήταν πιο απλή. Όχι άλλες εικασίες, όχι άλλες αμφιβολίες. Τι θα γινόταν αν;

Η δελεαστική αυτή προοπτική είναι η υπόθεση του Fingernails, της δεύτερης ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου. Πιθανότατα πιο γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Γιώργο Λάνθιμο (Dogtooth) και τον Ρίτσαρντ Λινκλάτερ (Before Midnight), αυτή η κυκλοφορία αποτελεί την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, γράφει το BBC.

Πραγματική αγάπη σε μικρή οθόνη;

Η υπόθεση της έχει ως εξής: Η Άννα και ο Ράιαν έχουν βρει την πραγματική αγάπη μέσα από μια αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία. Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα: η Άννα δεν είναι 100% σίγουρη. Όταν αρχίσει να εργάζεται σε ένα ινστιτούτο που διεκπεραιώνει εργαστηριακούς ελέγχους για να διαπιστώσει τη συμβατότητα των ζευγαριών, γνωρίζει τον Αμίρ. Και το ερώτημα που τίθεται αυτομάτως είναι, μπορεί μια μηχανή να είναι πραγματικά αξιόπιστη στις υποθέσεις της καρδιάς;

Να σημειωθεί ότι το καστ του Fingernails είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού αποτελείται από την υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ, τον πολύ hot αυτή τη στιγμή Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, τον βραβευμένο με Όσκαρ Ριζ Αχμέντ, τον Λουκ Γουίλσον και την βραβευμένη με Έμμυ για το Schitt’s Creek, Άννι Μέρφι. Σε ρόλο παραγωγού η εκπληκτική Κέιτ Μπλάνσετ.

Απουσιάζει το ένστικτο

Μιλώντας σχετικά στο βρετανικό δίκτυο ο σκηνοθέτης της αποκαλύπτει ότι η ιδέα για την ταινία αυτή του ήρθε από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πλέον συναντιούνται και βγαίνουν ραντεβού στον σύγχρονο κόσμο.

«Βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω μου να χρησιμοποιούν όλες αυτές τις εφαρμογές γνωριμιών και να δέχονται ή να απορρίπτουν κάποιον κουνώντας δεξιά ή αριστερά το δάχτυλό τους πάνω στην οθόνη του κινητού τους. Και προσπαθούν να βρουν το τέλειο ταίρι γι’ αυτούς… Αφήνουν έναν αλγόριθμο να αποφασίζει και να τους προτείνει ανθρώπους, ενώ εγώ νομίζω ότι σε όλο αυτό υπάρχει κάτι πολύ πιο ενστικτώδες», τονίζει ο ίδιος.

Η αγάπη είναι χημεία

«Όλες τις γυναίκες με τις οποίες έκανα σχέση, ειδικά από τότε που άρχισα να εργάζομαι σε αυτή τη βιομηχανία, τις γνώρισα μέσω της δουλειάς μου», λέει ο 39χρονος σκηνοθέτης στο BBC.

«Για μένα, η αγάπη… είναι χημεία. Και την ενέργεια τη νιώθεις όταν βλέπεις το άλλο άτομο. Όχι μια οθόνη», δηλώνει ο Χρήστος Νίκου στο BBC

«Μίλησα σχετικά με πολλούς νεότερους ανθρώπους, που μου είπαν: «Ω, δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο. Θέλουμε να ξέρουμε αν ταιριάζουμε με αυτό το άτομο από την αρχή’. Αλλά για μένα… δεν πρέπει να θέλουν να ξέρουν όλες τις απαντήσεις. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εκπλήσσεσαι. Θέλω να πω, δεν είναι εκπληκτικό να εκπλήσσεσαι από έναν άνθρωπο; Για μένα, η αγάπη… είναι χημεία. Και την ενέργεια τη νιώθεις όταν βλέπεις το άλλο άτομο. Όχι μια οθόνη», προσθέτει ο ίδιος για την ρομαντική κοσμοθεωρία του.

Ο Χιου Γκραντ ξέρει

Ερωτηθείς πάντως για το τι ήθελε να δημιουργήσει απαντά ως εξής: «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαχρονικό, γιατί πρώτα απ’ όλα η αγάπη είναι διαχρονική. Και ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι… πιο πρόσφατο. Η τελευταία αναφορά μας σε ταινία είναι το Notting Hill γιατί πολύ απλά ο Χιου Γκραντ είναι ο μόνος που ξέρει τι είναι πραγματικά η αγάπη!», καταλήγει ο Νίκου γελώντας σε μια ευθεία αναφορά για το σερί πρωταγωνιστικών ρόλων σε ρομαντικές κομεντί του διάσημου Βρετανού ηθοποιού στο παρελθόμ.

Το Fingernails που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ του Τέλιουραϊντ και φέρει τη σφραγίδα της Apple Originals, πράγμα που σημαίνει ότι θα το δουν εκατομμύρια θεατές, εκτός από τους εξίσου πολλούς ρομαντικούς που θα επιλέξουν να το απολαύσουν σινεφιλικά σε μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα.



Source link