Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τα δεδομένα για μεταγραφή τον Ιανουάριο


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει “ζευγαρώσει” με κάθε πιθανό συνδυασμό τους – δεξιοπόδαρους και αριστεροπόδαρους- στόπερ του αλλά φαίνεται ότι δεν έχει καταλήξει στο δίδυμο που θα δώσει επιπλέον ασφάλεια στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι τα πολλά γκολ που δέχεται η άμυνά του.

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα ήθελε να βελτιώσει η ομάδα του στον νέο κύκλο παιχνιδιών που την περιμένει μετά τη διακοπή απάντησε με την ευχή “να μην δεχόμαστε γκολ”.

Κάθε παιχνίδι κι άλλο δίδυμο στα στόπερ

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ψάχνει συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας κι είναι ενδεικτικό ότι σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικά δίδυμα στόπερ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει τρεις φορές το ζευγάρι Εκόνγκ- Κουλιεράκης που είναι και το βασικό του. Από δυο φορές ξεκίνησαν τα ζευγάρια Εκόνγκ- Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα-Μιχαηλίδης και Κεντζιόρα- Νάσμπεργκ κι από μια τα δίδυμα Εκόνγκ- Νάσμπεργκ και Κεντζιόρα-Κουλιεράκης.

Μάλιστα, είναι επίσης, χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο μια φορά μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τους ίδιους στόπερ Εκόνγκ και Κουλιεράκη σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στον αγώνα με τον Βόλο στην Τούμπα και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την 6η και την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ευρώπη δείχνει τους βασικούς

Το ότι το δίδυμο του Νιγηριανού με τον Κουλιεράκη είναι αυτό που λογίζεται ως βασικό φαίνεται από τα παιχνίδια στην Ευρώπη.

Εκεί όπου οι δυο τους είναι βασικοί και αναντικατάστατοι σε όλους τους αγώνες μετά από αυτούς με την Μπεϊτάρ και για τα προκριματικά, αλλά και τη φάση των ομίλων του Conference League.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ το rotation στο κέντρο της άμυνας δεν υφίσταται, καθώς Εκόνγκ- Κουλιεράκης έχουν ξεκινήσει στα οκτώ τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο Δικέφαλος με τον Μιχαηλίδη να ξεκινά δίπλα στον Εκόνγκ στα πρώτα δυο με τους Ισραηλινούς.

“Ψάχνεται” ακόμη ο Λουτσέσκου

Η μια ανάγνωση από τη διαχείριση των στόπερ που έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός αποτυπώνει το γεγονός ότι με τις αλλαγές που κάνει – στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου και στις άλλες θέσεις rotation- κρατά ενεργοποιημένους και τους πέντε κεντρικούς αμυντικούς που έχει στη διάθεσή του.

Μια δεύτερη ανάγνωση όμως, δείχνει ότι ακόμα δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από ένα συγκεκριμένο δίδυμο και ψάχνει να βρει αυτούς που έχουν την καλύτερη χημεία μεταξύ τους.

Ίσως σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι να παίζει και το γεγονός ότι ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ δεν έχει, για την ώρα τουλάχιστον, καταφέρει να μπει στα παπούτσια του Ίνγκι Ίνγκασον, τον οποίο καλείται να αντικαταστήσει στην άμυνα του Δικεφάλου.

Σε σημείο μάλιστα, να αμφισβητείται – όπως έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό– η θέση του ως βασικός στη δεξιά πλευρά των στόπερ από τον Κεντζιόρα που αποκτήθηκε για να παίζει και ως δεξί μπακ.

Δύσκολα για μεταγραφή τον Γενάρη

Όπως και να έχει θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο προγραμματισμός του Ιανουαρίου δεν περιλαμβάνει την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

Αριθμητικά τουλάχιστον το ρόστερ στα στόπερ μοιάζει να είναι πλήρες και μόνο αν προκύψει κάποια αποχώρηση θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας.

Έτσι, αυτός που καλείται να βρει την καλύτερη δυνατή λύση είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που δοκιμάζει πράγματα, αλλά δείχνει να μην έχει καταλήξει κι αυτός, απόλυτα στο βασικό του δίδυμο μπροστά από τον Κοτάρσκι.



Source link