Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τέλος η ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Για ποιους άνοιξε και τι προβλέπεται για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Μετά απο μία εβδομάδα, η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον οδικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έλαβε τέλος. Στις 5:00 το απόγευμα η Εθνική Οδός άνοιξε και στα δύο ρεύματα για ΙΧ και φορτηγά έως 3,5 τόνους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία “αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Τις προηγούμενες ημέρες και ώρες, μηχανήματα του παραχωρησιούχου δούλευαν πυρετωδώς για να καθαρίσει ο αυτοκινητόδρομος από τα νερά και τα φερτά υλικά, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του οδικού δικτύου σε όλο το μήκος που υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα. Για τις επόμενες 48 ώρες τα οχήματα που κινούνται σε πλευρικούς δρόμους δε θα πληρώνουν διόδια. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται κρατικά οχήματα και βαριά οχήματα που μεταφέρουν νεκρά ζώα.

Περισσότερο στενοχωριόμαστε που δε μπορούμε να μεταφέρουμε οδικώς βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Έχουμε δεχτεί βοήθεια από περιοχές της Θράκης και δε μπορούμε να φτάσουμε εκεί για να τη μεταφέρουμε στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη” τόνισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Αυτοκινητιστών Μαγνησίας, Ζήσης Ντελόπουλος.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έκανε λόγο για άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυριών ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. “Στις προχθεσινές αποφάσεις που ελήφθησαν στο Στρασβούργο, μεταξύ άλλων απεφασίσθη να μπορεί να γίνει χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά ευελιξία στο Ταμείο ανάκαμψης, έτσι ώστε αυτά τα 600 εκατομμύρια να δοθούν για υποδομές, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομοι” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη, οπότε η θεομηνία Ντάνιελ έπνιξε το θεσσαλικό κάμπο. Οι προβλέψεις για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι δυσοίωνες.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας, Μίνα Μαυρογιάννη
Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη





Source link