Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σύσκεψη υπό τον Λ. Αυγενάκη στη Λάρισα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

SYNTONISTIKO AUGENAKHS_2023-10-11_16.26.03_frame_18167

Η επόμενη ημέρα για τη Θεσσαλία κι οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται σήμερα από την Ολλανδική εταιρία σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων στη Λάρισα.

Χθες για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη Βουλή με την παρουσία του πρωθυπουργού.

“Η ενημέρωση γίνεται προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει αρχικά μία συζήτηση – διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της Θεσσαλίας κι όχι ερήμην τους παρά με τη συνεννόησή τους” τόνισε ο κ. Αυγενάκης εισερχόμενος στο χώρο της σύσκεψης.

Το master plan της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως μετέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλα τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει αυτό το διάστημα οι επιστήμονες της Ολλανδικής εταιρίας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αυγενάκης “Υπάρχουν πολλές απορίες και ζητήματα για την ανασυγκρότηση και η προσπάθεια δεν τελειώνει σε μικρό χρονικό διάστημα , θέλει πολύ χρόνο, μεγάλη προσπάθεια και όποιες ενέργειες γίνονται θα είναι οδηγός και για άλλες περιοχές που θα κληθούν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν παρόμοια φαινόμενα”.

Στην ενημέρωση παραβρίσκονται οι κ. Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Νίκος Ταχιάος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους εντός της ημέρας με συναντήσεις που θα έχουν με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και των Κτηνοτρόφων.

www.ertnews.gr



Source link