Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Βόλου για την κατάσταση των επιχειρήσεων μετά τις πλημμύρες

ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιστροφή στην καθημερινότητα παρά τα σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες, επιδιώκουν οι επιχειρηματίες στον Βόλο. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και  επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς έκανε λόγο για συνολικές ζημιές πάνω από 5 δις ευρώ, ζητώντας εξειδίκευση των εξαγγελιών για αποζημιώσει στον νομό Μαγνησίας, αφού -όπως ανέφερε- υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που δεν καλύπτονται από τις μέχρι στιγμής ρυθμίσεις.

Συζητήθηκε η κατάσταση με τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, τα οποία βρίσκονται σε δεινή θέση, όχι μόνο εξαιρίας του πρωτογενούς προβλήματος που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel, αλλά και λόγω του ότι καλούνται να πληρώσουν επιστροφές για προκρατήσεις που ακυρώθηκαν, με συνέπεια απώλεια εσόδων, αλλά και λόγω του ότι έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους.

Οι ξενοδόχοι μιλούν για «χαμένη χρονιά», ενώ η εταιρία Easy Jet, ανέστειλε τις πτήσεις για Λονδίνο από τον νομό Μαγνησίας. Τα ξενοδοχεία, κυρίως στο νότιο Πήλιο, έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό.

Στις πληγείσες περιοχές, οι κάτοικοι συνεχίζουν την προσπάθεια επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς διαβίωση, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς συνεχίζονται οι απαντλήσεις υδάτων από κατοικίες και επιχειρήσεις. Οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές παλεύουν ακόμα με την λάσπη που αφήνει πίσω του το νερό της πλημμύρας, ενώ το νερό του δικτύου παραμένει ακόμη ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Τα σχολεία δεν λειτουργούν ακόμη ενώ περιορισμένες είναι οι δομές που λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr



Source link