Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συνδικάτο Μετάλλου: Ενημέρωση εργαζομένων ΣΟΒΕΛ για μείωση του προσωπικού

IMG_3647

Εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στον όμιλο Στασινόπουλου, ο οποίος προαναγγέλλει απολύσεις τόσο στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ, όσο και σε αυτό της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση που μοίρασαν και στους εργαζόμενους αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο όμιλος ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου, 18 απολύσεις στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ και 50 στη θυγατρική της SOVEL στον Βόλο. Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια είχε αύξηση κύκλου εργασιών, αυξημένο κατά 30%, καθαρά κέρδη πάνω από 520 εκ.

«Μόνο η ΣΙΔΕΝΟΡ είχε καθαρά κέρδη 200 εκατομμύρια. Δηλαδή οι 2.000 εργαζόμενοι στον κλάδο του χάλυβα παρήγαγαν τόσο πλούτο, που κάλυψαν τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τις νέες επενδύσεις και άφησαν και κάβα τους μισθούς τους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους για τα επόμενα 5 ολόκληρα χρόνιαΜπούκωσε με κρατικό χρήμα από τα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή από τη φοροληστεία των εργαζομένων, ενώ πήρε και επιδοτούμενο ρεύμα για μια δεκαετία πληρώνοντας 8 με 10 φορές φθηνότερα την κιλοβατώρα από ότι ο υπόλοιπος λαός».

Τέλος σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και την ενέργεια.

www.ertnews.gr



Source link