Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης με Φορέα Διαχείρισης και Διοίκησης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου

Υφυπουργός Ανάπτυξης-Α ΒΙΠΕ

Με την Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και ειδικούς συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας συναντήθηκε η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεξοδική συζήτηση για τα έργα που εντάχθηκαν, με απόφαση της Υφυπουργού, στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα», το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό για τη συμβολή της στη δυνατότητα που δόθηκε στον Φορέα, καθώς με την ένταξη στο Πρόγραμμα δημιουργείται μια σοβαρή προοπτική ώστε να καταστεί η ΒιΠε ανταγωνιστική στην προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και λειτουργική για τις εγκατεστημένες μονάδες.

Στη συνέχεια η πρόεδρος κ. Κιντά αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιεί ο Φορέας από τη μέρα της ανάληψης της Διοίκησης της ΒΙΠΕ τονίζοντας ότι φιλοδοξία του Φορέα δεν είναι μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας της Βιομηχανικής Περιοχής αλλά και της ανάδειξης της ως μια πρότυπη βιομηχανική υποδομή που θα βρίσκεται στην αιχμή της ανάπτυξης του Νομού Μαγνησίας και της χώρας. Παρουσίασε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Φορέας οι οποίες επέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της Περιοχής σε θέματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών

Τέλος αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν σε δίκτυα και υποδομές της Βιομηχανικής Περιοχής από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Μαγνησία τους προηγούμενους μήνες. Ανέφερε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο στην οποία παρουσιάστηκε τόσο η μελέτη του ΤΕΕ Μαγνησίας καταγραφής των ζημιών και αποτίμησης του κόστους αποκατάστασης όσο και τα επιπρόσθετα έργα που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ΒιΠε.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός εξήρε το έργο του Φορέα, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την αναλυτική ενημέρωση και τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται αρωγός στο σημαντικό έργο των Βιομηχανικών Περιοχών και των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις. Δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να ενισχύσει την Ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών με περαιτέρω κίνητρα.

www.ertnews.gr



Source link