Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συνάντηση Νετανιάχου – Ίλον Μασκ τη Δευτέρα στις ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτη εταιρειών-κολοσσών του τομέα της τεχνολογίας, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Πέμπτη.

Η συνάντηση προγραμματίζεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μασκ τελευταία κατηγορείται για αντισημιτισμό, αφού καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος –επιζήσαντα του ολοκαυτώματος– και της εδρεύουσας στη Νέα Υόρκη ισραηλιτικής οργάνωσης ADL (Anti-Defamation League, «Ένωση κατά της Δυσφήμισης», ενν. των Εβραίων).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Νετανιάχου σκοπεύει να πάει στην Καλιφόρνια προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Δεν είναι σαφές μέχρι τώρα αν ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι δυο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν «το φθινόπωρο», αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατηρητές θεωρούν το γεγονός πως δεν έχει αναγγελθεί συνάντηση ένδειξη της δυσαρέσκειας του Μπάιντεν για την πολιτική της κυβέρνησης του Νετανιάχου, της πιο δεξιάς στην ιστορία του Ισραήλ.

Ο Ίλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τον Οκτώβριο, έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, υποσχόμενος περισσότερη «ελευθερία του λόγου». Διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα φοβούμενοι την αρνητική δημοσιότητα. Τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας παραμένουν μειωμένα σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την εξαγορά.

Υπό τον Μασκ, λογαριασμοί που εξέφραζαν ακροδεξιές απόψεις αποκαταστάθηκαν και υιοθετήθηκε η προσέγγιση του περιορισμού της διάδοσης μηνυμάτων μίσους, αντί της διαγραφής τους.

Ερευνητές του Center for Countering Digital Hate (CCDH, «Κέντρο καταπολέμησης του λόγου μίσους στον ψηφιακό κόσμο») τόνισαν σε έκθεση που δημοσιοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι από τις 300 αντισημιτικές και ρατσιστικές αναρτήσεις που καταγγέλθηκαν στην πλατφόρμα X, οι 259 παρέμεναν αναρτημένες μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Ίλον Μασκ κατηγορεί την ADL για συκοφαντική δυσφήμιση και τη μείωση των πωλήσεων της πλατφόρμας. Πριν από μερικές ημέρες, οργάνωσε «δημοψήφισμα» μέσω Χ με το ερώτημα εάν θα έπρεπε να της απαγορευθεί η πρόσβαση.

Η ADL επικρίνει έντονα –μεταξύ άλλων– τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα του Μασκ εναντίον του 92χρονου Σόρος, στον οποίο ο ιδιοκτήτης του X προσάπτει πως «μισεί την ανθρωπότητα».

Ο επενδυτής και φιλάνθρωπος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της δεξιάς και της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ κι όχι μόνο.

Ο Ίλον Μασκ διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα πως «είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά εναντίον του αντισημιτισμού οποιουδήποτε είδους».

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, dpa



Source link