Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συμπαίκτες και κόσμος στήριξαν απόλυτα τον Μπρινιόλι για το μεγάλο λάθος στο Ρεν


Το κύμα αγάπης προς τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μετά την άτυχη στιγμή του στον αγώνα με τη Ρεν κι η απόλυτη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του και τους φίλους του “τριφυλλιού”.

Δεν υπήρξε ποτέ στο ποδόσφαιρο τερματοφύλακας που δεν έκανε ένα μεγάλο σφάλμα, μία λάθος εκτίμηση, μία λάθος κίνηση σε αγώνα της ομάδας του.

Απ’ τον κορυφαίο γκολκίπερ, ως τα παιδιά που παίζουν σε τοπικές κατηγορίες. Ο τεράστιος Μάνουελ Νόιερ, ως τερματοφύλακας της Σάλκε “έφαγε” γκολ με σουτ απ’ τη μεσαία γραμμή. Ο Όλιβερ Καν -που πήγε μόνος του τη Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ του 2002- έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του στο σουτ του Ρονάλντο στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης.

Ο ανεπανάληπτος Τζίτζι Μπουφόν δέχθηκε σε ντέρμπι της Serie A πολύ πιο εύκολο γκολ απ’ αυτό που δέχθηκε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στο Ρεν. Όλοι, μα όλοι είχαν τις δικές τους δύσκολες κι άτυχες στιγμές.

Αυτό το λάθος που έκανε στο φάουλ του Ρίντερ στο 9’ -με την μπάλα να φεύγει απ’ τα χέρια του και να περνάει κάτω απ’ τα πόδια του πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας του- πείραξε πολύ τον “Μπρίνιο”.

Το έφερε πολύ βαρέως κι ένιωθε σαν να “κρέμασε” την ομάδα του σε ένα πολύ κομβικό ματς Και φάνηκε μετά το τέλος του αγώνα, όπου έμεινε για πολύ ώρα αμίλητος και στα αποδυτήρια και στην επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Αυτή η σιωπή του… έσπασε μόνο μέσω του Instagram, όπου λίγες ώρες μετά τον αγώνα με τη γαλλική ομάδα ανέβασε ένα απολογητικό μήνυμα:

“Ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου, είναι μέρος της ζωής. Πρέπει πάντα να μας διδάσκουν κάτι… Δουλεύουμε ακόμη για να βελτιωθούμε και να πιστέψουμε στους στόχους μας”.

Αυτό που ακολούθησε κάτω απ’ την ανάρτηση του 32χρονου γκολκίπερ, ήταν απλά (άλλη μία) απόδειξη γιατί αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει ανεπτυγμένο σε τεράστιο βαθμό δύο πολύτιμες λέξεις: “Ενότητα” και “συσπείρωση”.

Όχι μόνο απ’ τον κόσμο του “τριφυλλιού” που έσπευσε κατά χιλιάδες να (υπο)στηρίξει τον Μπρινιόλι για μία άτυχη στιγμή του, αλλά κι απ’ τους ίδιους τους συμπαίκτες του.

Τα μηνύματα υποστήριξης

“Μπρίνιο, σε παρακαλώ, σε αγαπάμε…” ήταν το πρώτο μήνυμα που ακολούθησε και ήταν απ’ τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος εκτός απ’ όσα δίνει μέσα στο γήπεδο, δείχνει καθημερινά και το πόσο έχει εξελιχθεί ως προσωπικότητα κι ως μέλος αυτής της ομάδας, όντας δικαίως στην πρώτη τετράδα των αρχηγών.

“Όλοι κάνουν λάθη φίλε μου, αλλά δεν τα αφήνουμε να μας καθορίσουν. Forza Salmoncino” έγραψε με τη σειρά του λίγο πιο κάτω ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στην εκκίνηση του αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Λίγο πιο κάτω, ένας άλλος σπουδαίος Ιταλός γκολκίπερ που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Στέφανο Σορεντίνο, εξέφρασε και τη δική του υποστήριξη προς τον συμπατριώτη του. “Μπρινιόλι, ο πιο δυνατός όλων” έγραψε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσουν κι άλλα, εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από απλούς φίλους της ομάδας, γραμμένα στα ελληνικά, τα ιταλικά και τα αγγλικά.

Όλα στο ίδιο πλαίσιο… Να μην αισθάνεται τύψεις, διότι όπως πολύ χαρακτηριστικά του έγραψε κι ένας φίλος του Παναθηναϊκού “μας έχεις σώσει τόσες φορές. Αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα παίζαμε εδώ παικταρά μου. Είμαστε περήφανοι για σένα”.

“Βάλσαμο” ή όπως έχει πει κι ο ίδιος ο Μπρινιόλι πολλές φορές για τη συγκλονιστική σχέση κόσμου-ομάδας: Familia…



Source link