Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπαίδευση του ΝΑΤΟ Special Operations University

Εκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ από Κινητή Ομάδα Εκπαίδευσης (ΚΟΕ) του ΝΑΤΟ Special Operations University (NSOU) πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν 28 επιτελείς της ΔΕΠ, καθώς και προσωπικό από επιπλέον επτά χώρες, θέτει τις βάσεις εφαρμογής του δόγματος, της ορολογίας, και των διαδικασιών που κρίνονται ως απαραίτητες για την αποτελεσματική λειτουργία μίας Τμηματικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αντικείμενα, τα οποία περιελάμβανε η εν λόγω εκπαίδευση, συνοψίζονται ως εξής:

– Ανάλυση των χαρακτηριστικών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) ΝΑΤΟ και διαδικασιών ανάπτυξης και οργάνωσης SOCC.

– Συνεργασία-εναρμόνιση ΔΕΕ και συμβατικών δυνάμεων, καθώς και διαδικασίες διοίκησης και ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ανάπτυξη και λειτουργία συνδέσμων εντός των επιτελείων.

– Σχεδίαση επιχειρήσεων.

– Ρυθμός μάχης επιτελείου και πρακτική εξάσκηση επ’ αυτού.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εκπαίδευση συνέβαλε στην εμβάθυνση και κατανόηση των αρχών της σχεδίασης και της διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων, εστιάζοντας στην οργάνωση, στις αρμοδιότητες και στις διαδικασίες μίας SOCC, καθώς και στην ενσωμάτωση των Ειδικών Επιχειρήσεων στις επιχειρήσεις συμβατικών δυνάμεων.



Source link