Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία 29 και 30 Νοεμβρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη σχετική ανακοίνωση το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής αναφέρει τα εξής:
Στις 29 και 30 Νοεμβρίου η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) ομόφωνα έχει προκηρύξει 48ώρη απεργία με επίκεντρο το μισθολογικό και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν. Τα χιλιάδες κενά, οι καθηλωμένοι σε επίπεδα 15ετίας μισθοί, η εξαντλητικές εφημερίες, οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και οι μετακινήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κάνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ελκυστικό για κανέναν νέο γιατρό.
Ως μελλοντικοί γιατροί δηλώνουμε πως θέλουμε να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία. Για να μείνουμε, όμως, στην χώρα και να ανασχεθεί το brain drain χρειάζεται ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.
Για αυτό συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία των γιατρών του ΕΣΥ και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και αυριανών μας συναδέλφων. Για να δουλέψουμε στο ΕΣΥ που οραματιζόμαστε!
Για αυτό την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου λέμε μαζί με την ΟΕΝΓΕ ένα ΩΣ ΕΔΩ:
Ως εδώ με τους καθηλωμένους μισθούς μας εδώ και 15 χρόνια! Οι αυξήσεις 10% μεικτά που δόθηκαν με το νέο ιατρικό μισθολόγιο της κυβέρνησης στην πραγματικότητα νομιμοποιούν τις απώλειες των τελευταίων χρόνων. Δεν αντικαθιστούν τις περικοπές του 2012, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές αλλά συνεχίζουν να υφίστανται, ούτε την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, η κατάργηση του επιδόματος βιβλιοθήκης.
Ως εδώ με την άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών ερικοπών στους γιατρούς του ΕΣΥ.
Ως εδώ με τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, τις αυθαίρετες οριζόντιες περικοπές δεδουλευμένων υπεράριθμων εφημεριών! Η ωριαία αποζημίωση των εφημεριών κυμαίνεται από 4,48 για τον ειδικευόμενο έως 7,42 για τον συντονιστή διευθυντή, μεικτά. Η προβλεπόμενη προσαύξηση παραμένει καθηλωμένη στα επίπεδα του 2003. Η μοναδική αύξηση που δόθηκε το 2017 άγγιξε «το αστρονομικό ποσό» των 1,80 ευρώ (από 30 ευρώ αυξήθηκε σε 31,80)!
Ως εδώ με τον εμπαιγμό των συναδέλφων που εργάζονται σε άγονες περιοχές και παίρνουν μηνιαίο επίδομα αγόνου 11,40 ευρώ αφού όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα χορηγούν αυτό το πενιχρό επίδομα με βάση τους βασικούς μισθούς του 1983. Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της κοροϊδίας: το μηνιαίο επίδομα αγόνου υπολογίζεται με θεωρητικό μισθό Επιμελητή Β΄ 142.56 ευρώ!
Ως εδώ με την επίκληση διαρκώς των «εκτάκτων αναγκών» για να μονιμοποιήσουν και να νομιμοποιήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερ εφημέρευση, την κατάφωρη παραβίαση ακόμα και αυτών των ελάχιστων δικλείδων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της δικής μας και των ασθενών μας, που προβλέπει η νομοθεσία για το ωράριο.
Ως εδώ με την συνεχή εκχώρηση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε ιδιώτες .
Ως εδώ με την επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων. Ένας γιατρός βγάζει τη δουλειά για τρεις. Ένας αγροτικός χωρίς καν την παρουσία ειδικευμένου σηκώνει στις πλάτες του τη λειτουργία ενός ολόκληρου ΤΕΠ. Γιατροί εφημερεύουν ταυτόχρονα σε 2 νοσοκομεία. Ανειδίκευτοι γιατροί, ειδικευόμενοι και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων εκβιάζονται και εξαναγκάζονται να διακομίζουν βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους.
Ως εδώ με τη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών.

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΛάρισαςΣυμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας

Ταυτόχρονα , συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας ( Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) και απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι 15 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που χρειάζονται για να ανοίξουν οι 6 χειρουργικές αίθουσες που είναι κλειστές στο ΠΓΝΛ. Όπως απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις 9 νοσηλευτών και 3 αναισθησιολόγων στο ΓΝΛ για να ανοίξει η μια επιπλέον χειρουργική αίθουσα. Άλλωστε η πλήρης λειτουργία των υπηρεσιών ενός νοσοκομείου και ιδιαίτερα ενός πανεπιστημιακού, είναι απαραίτητη τόσο για τις ανάγκες της υγείας του λαού όσο και για την εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών αλλά και φοιτητών !
Ταυτόχρονα διεκδικούν:
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ
Διπλασιασμό μισθών
Διπλασιασμό προσωπικού
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Επίδομα ανθυγιεινής απασχόλησης
Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις για να ανοίξουν οι χειρουργικές αίθουσες σε ΠΓΝΛ και ΓΝΛ
Να προχωρήσει άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων της πόλης και η ανακαίνιση των ΤΕΠ
Να αρχίσει άμεσα η κατασκευή της νέας πτέρυγας στο ΓΝΛ.
Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο ή κέντρο υγείας
Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών ΓΝΛ και ΠΓΝΛ την Τετάρτη 29/11 στις 09:30 έξω από την 5η ΥΠΕ και συμπαραστέκονται στα αιτήματα τους για τα δημόσια νοσοκομεία!
Επίσης, συμμετέχουνε στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 29/11 στις 12:00 στην κεντρική πλατεία!
Τέλος συμμετέχουνε ως Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 30/11 στις 12:00 έξω από το υπουργείο υγείας!





Source link