Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στο κάδρο των ερυθρόλευκων και ο Ζοακίμ της Σάντος




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



SP - SANTOS - 11/12/2023 - BRAZILIAN A 2023, SANTOS (Photo by Abner Dourado / AGIF / AGIF via AFP)
SP – SANTOS – 11/12/2023 – BRAZILIAN A 2023, SANTOS (Photo by Abner Dourado / AGIF / AGIF via AFP)
AGIF VIA AFP

Πέραν της δεδομένης επιδίωξης του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Λέο Περέιρα, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 στις επιλογές τους για την ενίσχυση στην καρδιά της άμυνας τους και έναν ακόμη Βραζιλιάνο στόπερ, τον 24χρονο Ζοακίμ της Σάντος.

Αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Λέο Περέιρα. Δεδομένη η ποιότητα του Βραζιλιάνου στόπερ, αποτυπώνεται άλλωστε και στην τιμολόγησή του. Πρόθεση να γίνει υπέρβαση υπάρχει από την πλευρά των “ερυθρόλευκων”, άγνωστο αν τόσο αυτή όσο και η θετική προδιάθεση του 27χρονου κεντρικού αμυντικού στην προοπτική του ερχομού στην Ελλάδα, σταθούν ικανά για να οδηγήσουν σε deal με την Φλαμένγκο.

Εκ των πραγμάτων ο Περέιρα δεν θα μπορούσε να είναι ο μόνος στα μεταγραφικά ραντάρ του Ολυμπιακού για την καρδιά της άμυνας του. Δεν αποκλείεται άλλωστε να μην είναι μόνο μία η προσθήκη στόπερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (κάτι που θα εξαρτηθεί από ενδεχόμενες αποδεσμεύσεις).

Η Βραζιλία έτσι κι αλλιώς διαθέτει αγορά που οι “ερυθρόλευκοι” βλέπουν αρκετά τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον από εδώ και πέρα, με τον νιόφερτο στην αθλητική διεύθυνση του συλλόγου, Πέδρο Άλβες να ασχολείται εξονυχιστικά και για χρόνια με τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν πως μια από τις παράλληλες (και ίσως όχι μόνο τέτοια) του Λέο Περέιρα περιπτώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 εξετάζεται από τον Ολυμπιακό είναι ένας άλλος Βραζιλιάνος που αγωνίζεται στο Brasileirao, ο Ζοακίμ Ενρίκε της Σάντος.

Περίπτωση φαινομενικά πιο οικονομική από αυτή του Περέιρα. Η Σάντος έδωσε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο 3 εκατ. ευρώ για την αγορά του 60% των δικαιωμάτων του 24χρονου στόπερ από την Κουιάμπα, ο πρόσφατος υποβιβασμός της όμως, την υποχρεώνει ουσιαστικά σε… εκποίηση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της και ο Ζοακίμ βρίσκεται στην κορυφή αυτών.

Πολύφερνος γαρ. Σημειώνεται το προ μηνός ενδιαφέρον της Κράσνονταρ – δεν προχώρησε γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν θετικός στη μετακόμισή του στη Ρωσία – ενώ για παράδειγμα ακόμη και η Σπόρτινγκ τον έχει στις δικές της μεταγραφικές λίστες.

Ενδεικτικό (και) της κακής οικονομικής κατάστασης της Σάντος και το πόσο την επηρεάζει ως προς τη διαπραγματευτική ισχύ της είναι πως οφείλει σημαντικό ποσό από το συμφωνηθέν για την αγορά του Ζοακίμ.

Έτσι κι αλλιώς ο 24χρονος (σ.σ. το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2026) δεν θέλει να την ακολουθήσει στις χαμηλότερες κατηγορίες και παρότι δεν είναι αριστεροπόδαρος, συνθήκη που αποτελεί ευκταία προϋπόθεση της αναζήτησης του Ολυμπιακού, παρά ταύτα αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ στο 71% των παιχνιδιών της ομάδας του στην περασμένη σεζόν, είτε συνηθέστερα σε αμυντική γραμμή με δύο κεντρικούς αμυντικούς είτε σπανιότερα σε αντίστοιχη με τρεις.



Source link